Avkrefter ny norsk dopingskandale

Sykkelpresidenten beklager misforståelse.

GARDERMOEN/OSLO (Dagbladet): I går kveld besluttet Norges Cykleforbund å anmelde Steffen Kjærgaard til domsutvalget i Norges Idrettsforbund for systematisk dopingbruk.

På den samme pressekonferanse kom sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen med opplysninger om «konkret norsk person» som skal undersøkes nærmere.

Navnet på vedkommende er sendt til Antidoping Norge, og det kunne være snakk om at personen var et kontaktpunkt i forbindelse med doping.

I formiddag sender Norges Cykleforbund ute en presisering rundt «den navngitte personen» i en pressemelding. Der går det fram at den nye personen i saken slettes ikke er norsk, slik Tidemann Hansen ble tolket i går.

- Sykkelpresidenten beklager sterkt at han dermed satte i gang en rekke spekulasjoner om en ny norsk dopingskandale, det er heldigvis ikke tilfelle, skriver forbundet.

I pressemeldingen skriver forbundet skriver at personen er tysk, med et norskklingende navn.

- Siden personen kunne knyttes til et mulig norsk dopingmiljø ble dette oversendt til Antidoping Norge, og dermed ble dessverre misforståelsen et faktum, skriver forbundet.

Det norske sykkelnettstedet Procycling.no skriver i formiddag at tyskeren er Torsten Schmidt, Aleksander Kristoffs sportsdirektør i det russiske laget Katjusja.

Forbundet benekter ikke at den tyske utøveren syklet i samme tidsperiode som Kjærgaard, eller at personens navn kom opp i forbindelse med dopingsaken.

I pressemeldingen står det at sykkelpresidenten «lover å ta på brodder neste gang han blir forsøkt dratt ut på glattisen».