GLADE DAGER: Ole Gunnar Solskjærs Manchester United er i toppform. Foto: Action Images via Reuters/Craig Brough
GLADE DAGER: Ole Gunnar Solskjærs Manchester United er i toppform. Foto: Action Images via Reuters/Craig Brough Vis mer

Avkrefter rykte

Et rykte om at Bruno Fernandes og Paul Pogba var skadet etter å ha krasjet på trening, gikk som en farsott i sosiale medier fredag. Lørdag er begge i startoppstillingen.

Publisert
  • Manchester United - Bournemouth klokka 16.00 på TV 2.

Fredag kveld meldte den britiske tabloidavisa Daily Mirror at både Paul Pogba og Bruno Fernandes var usikre til oppgjøret mot Bournemouth lørdag, da de skal ha krasjet sammen på trening.

For Ole Gunnar Solskjærs Manchester United ville dette vært en enorm smell, da de to har glitret i de foregående kampene.

Saken gikk som varmt hvetebrød i sosiale medier. Ryktene, som muligens oppsto via satirenettstedet Soccer on Sunday, ble aldri bekreftet, og viste seg å ikke stemme, da begge er i lørdagens startoppstilling.

Solskjær kommenterte hendelsen før kamp lørdag, i et intervju vist på TV 2:

- Jeg ble fortalt om saken i går, men det er en del av det å være her (i Premier League, red. anm). Det vil alltid være spekulasjoner, sier Solskjær.

Lagoppstillingene:

Manchester United: De Gea - Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Shaw - Pogba, McTominay, Fernandes - Greenwood, Rashford, Martial.

Bournemouth: Ramsdale - Rico, Ake, Kelly, Smith - Stanislas, Cook, Lerma, Brooks - King, Solanke.

Røper oppskrift

Det er god stemning på Old Trafford om dagen. Ole Gunnar Solskjærs Manchester United har opprettholdt den gode formen fra før coronapausen, og har fulgt opp med en uavgjort og to seire.

Håpet om å klare en topp fire-plassering, lever i beste velgående. Nå røper Solskjær nøkkelen bak suksessen.

- Det er mange, mange ting som spiller inn. Fokuset på en kamp om gangen, og gutta jobber hardt. Det gjorde de også før coronapausen. De er i bra form og selvsikre, sier Solskjær til Manchester Uniteds eget nettsted.

DORULL: Zulay Pogba, kona til Manchester United-profil Paul Pogba, prøvde seg på dorull-utfordringen på Instagram. Det gikk ikke helt etter planen. Vis mer

Selvsikkerheten

Ikke noe hokus pokus, kanskje, men Solskjær mener selvsikkerheten er essensiell.

- Når du er selvsikker, er det mye enklere å gå inn i neste kamp og føle seg litt mer på hugget. Vi blir i bedre og bedre form, fortsetter nordmannen.

Alt handler nå om å ta den verdifulle fjerdeplassen, som sikrer Champions League-spill neste sesong.

Per nå ligger Chelsea som nummer fire, med to poeng ned til både United og Wolves. I tillegg ligger Leicester bare ett poeng foran Chelsea på tredjeplass.

- Ting tetner seg til. Resultater kan gå begge veier, det er så mange spillere og lag som må rotere i lagoppstillignene... ting kan skje. Det er slik ligaen er: Presterer du ikke på ditt beste, kommer du ikke til å vinne kamper. Vi må bare fokusere på oss selv. For nå, hvis vi gjør jobben, tror jeg det blir bra, sier Solskjær til Manchester Uniteds hjemmesider.

Hylles

De røde djevlene har denne uka vært gjenstand for hyllest fra flere hold. TV 2-kommentator Øyvind Alsaker ga tidligere denne uka en Bruno Fernandes i storform mye av æren for det.

- Bruno (Fernandes) har skjedd. Det er det korte svaret på det. Hans innflytelse har vært oppsiktsvekkende. Etter at Premier League startet igjen har også Pogba blitt tilgjengelig, noe som betyr at de får en annen x-faktor i det offensive. De siste kampene mot lag som Sheffield og Brighton, som før ble regnet som tricky kamper, virker nå å være grei skuring, sa Alsaker til Dagbladet.

Også United-legenden Gary Neville hyller United.

- Det er ingen tvil om at for ett år siden var det stor bekymring rundt klubbens retning og hvor den bar. Nå har vi sett store forbedringer. Klubben har renovert punktet der spillerne bare var der for pengene, mener han.

Neville mente etter Brighton-kampen at Solskjærs menn ikke er langt unna å kjempe om Premier League-tittelen. Han mener at det er bare en god signering som mangler.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer