Leif Inge Tjelta om Ingebrigtsens treningsmetoder

Avkrefter svensk lekkasje

Svenskens avsløring bekymret Gjert Ingebrigtsen. - Jeg oppfordret bare til en helt «basic» treningsmetode, forklarer fysiolog Leif Inge Tjelta.

TIL INSPIRASJON: Svenske Kalle Berglund har hentet inspirasjon i treningsprogrammet til Ingebrigtsen-brødrene. Søndag tok han ny personlig rekord. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
TIL INSPIRASJON: Svenske Kalle Berglund har hentet inspirasjon i treningsprogrammet til Ingebrigtsen-brødrene. Søndag tok han ny personlig rekord. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den norske fysiologen Leif Inge Tjelta har i mange år jobbet tett på Ingebrigtsen-familien.

Artikkelen fortsetter etter videoen:

Nå takker Kalle Berglund, det svenske løpshåpet på 1500 meter, Tjelta for å ha delt Ingebrigtsens treningsprogram med ham. Han var den første svensken i historien til å ta seg til finalen på 1500 meter i VM, og til tross for en niendeplass, tok han personlig rekord med tiden 3.33,70.

Pappa Gjert forstår ikke hvordan det har skjedd. Selv avkrefter Tjelta noe som helst form for samarbeid med Berglund, men bekrefter at han har vært i kontakt med svensken.

- Jeg var trener for en svensk maratonløper i fjor, Mikael Ekvall, og han trente også litt med Berglund. Da Berglund fant ut at jeg var god på intensitetsstyring, tok han kontakt. Dette er vel et halvannet år siden, sier Tjelta til Dagbladet.

Generell oppfordring

Tjelta avviser at det har blitt delt noe sensitivt innhold, ei heller skjedd en svensk lekkasje.

Kontakten med den svenske maratonløperen var årsaken til at Berglund fikk tips til treningsmetoder som Tjelta mener fungerer hos en mellomdistanseløper.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer