Avlyser nytt møte

Clas Brede Bråthens advokater har gitt beskjed til skiforbundets advokater: Ikke behov for nytt møte i drøftelsessaken torsdag.

TRUES MED SPARKEN: Clas Brede Bråthen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
TRUES MED SPARKEN: Clas Brede Bråthen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Saken oppdateres!

Partene i konflikten mellom Clas Brede Bråthen og Norges Skiforbund (NSF) hadde muligheten til å møtes igjen torsdag.

Dette møtet blir det ikke noe av. Møtet var satt opp ei uke etter det første drøftelsesmøtet i lokalene til Kluge Advokatfirma på Aker Brygge.

- Det ble i drøftelsesmøtet enighet om å sette av tid til et nytt møte mellom partene torsdag 21. oktober. Det ble satt av tid til et møte med tanke på at Bråthen skulle få anledning til å gi kommentarer til diverse dokumenter som ble oversendt fra NSF sine advokater etter møtet, opplyser Bråthens advokat, Marit Håvemoen, til Dagbladet.

ADVOKAT: Clas Brede Bråthen er representert ved LO-advokat Marit Håvemoen. Foto: Geir Olsen / NTB
ADVOKAT: Clas Brede Bråthen er representert ved LO-advokat Marit Håvemoen. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer

Hun fortsetter:

- Det er meldt tilbake til NSF sine advokater at det ikke er nødvendig med et slikt møte, men at Bråthen vil inngi skriftlige kommentarer i løpet av uka. Det ble også opplyst at Bråthen gjerne stiller i et møte seinere hvis Norges Skiforbund ønsker det etter å ha gjennomgått den skriftlige tilbakemeldingen.

Et drøftelsesmøte er første formelle prosess i en oppsigelsessak.

Skiforbundet har over lang tid ment at Bråthen har hatt «en konfronterende og uakseptabel kommunikasjonsform og atferd».

AKER BRYGGE: Clas Brede Bråthen og skiforbundet møttes til drøftelsesmøte sist torsdag. Video: Tore Ulrik Bratland / Dagbladet Vis mer

Selv gjør Bråthen krav på fast ansettelse etter 17 år som sportssjef på midlertidige kontrakter.

Han får støtte av hoppere, trenere og en støttegruppe på Facebook, som i natt nådde 50 000 medlemmer.

Etter det første drøftelsesmøtet sa Bråthen:

- Jeg ønsker ikke å gå inn på hva som ble sagt konkret. Det er ikke noen tvil om at et sånt møte er ekstremt krevende. Jeg fikk lagt fram hele min historie uten å bli avbrutt en eneste gang. Det føles bra for meg å få lagt fram en versjon som er hundre prosent korrekt, slik jeg opplever det.

Etter det Dagbladet forstår har Bråthen og advokaten svart på skriftlig dokumentasjon som skiforbundet mener å ha på Bråthen om atferden.

Sportssjefen er klar på at en oppsigelse vil være ugyldig.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer