Avlyser ski-NM

NM-veka i Trondheim er avlyst. Nå ser Skiforbundet på ulike løsninger for å få arrangert mesterskapene.

NM DEL EN: Therese Johaug under NM Granåsen i januar. Foto: Bjørn Langsem
NM DEL EN: Therese Johaug under NM Granåsen i januar. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det opplyses i en pressemelding fra Trondheim kommune. Årsaken er fare for smittespredning.

«NM-veka del to» skulle etter planen gå av stabelen 25.-28.3 i Granåsen med følgende idretter:

Skiskyting, langrenn, hopp, kombinert, hundeskikjøring og curling.

Avgjørelsen skjer etter råd fra kommuneoverlegen i Trondheim og dialog med idrettens organisasjoner, heter det.

- Norges idrettsforbund synes det er veldig synd at hele NM-veka må avlyses, men har stor forståelse for avgjørelsen. Vi har nå en svært krevende smittesituasjon, og da må liv og helse komme først. Vi er lei oss for at vi heller ikke denne vinteren får arrangert den første utgaven av NM-veka vinter – og må bare se fram til 2022, sier Karen Kvalevåg, generalsekretær i Norges idrettsforbund, i en pressemelding.

SØT HEVN: Heidi Weng jublet høyt foran Frida Karlsson etter hun tok VM-gullet 5. mars. Maja Dahlqvist, Linn Svahn og Johanna Hagström bestemte seg for å ta hevn under Expressens intervju med Weng søndag 14. mars. Video: Expressen Vis mer

Vurderer alternativer

Norges Skiskytterforbund skriver i en pressemelding at de vurderer ulike alternativer for mesterskapet.

«Norges Skiskytterforbund ønsker å takke Byåsen Skiskytterlag og Trondhjems Skiskyttere som har lagt ned en enorm innsats i å forsøke å få til dette krevende arrangementet i en utfordrende tid. Dessverre får man nå ikke anledning til å sette alle planene til verks, og laget det mesterskapet vi alle har gledet oss til», skriver forbundet.

- Vi synes dette er synd men forstår beslutningen til Trondheim kommune. Vi vurderer nå å flytte mesterskapet eller avlyse det. Endelig beslutning tas i god tid før påske, sier arrangementsansvarlig i Norges Skiforbund, Terje Lund, til Dagbladet.

Han opplyser at Lillehammer først og fremst blir sett på som et alternativt sted.

Utfordrende

Alle de tre norgesmesterskapene skulle etter planen arrangeres som en del av «NM-veka vinter 2021» og deles fysisk opp som enkeltstående arrangement.

Det var rundt 600 personer som ville delta på arrangementet, inkludert 70 personer fra NRK - og de fleste tilreisende ville kommet fra østlandsområdet.

Den mer smittsomme muterte virusvarianten fra Storbritannia dominerer smitten i Norge og særlig i Oslo og omegn, og arrangøren tar derfor ingen sjanser.

«I løpet av de siste ukene har imidlertid smittesituasjonen i østlandsområdet utviklet seg i alvorlig retning med et raskt økende smittetall. Det utfordrer kapasiteten for testing og smittesporing, og det blir svært krevende å få/ha kontroll over smitteveiene», skriver Trondheim kommune.

Therese Johaug og Johannes Høsflot Klæbo var blant utøverne som etter planen skulle delta. Begge tok NM-gull under del en i januar.

- Jeg synes det er en fornuftig avgjørelse å avlyse NM del 2. I den situasjonen Norge befinner seg i nå, er det viktig at vi ligger ekstra lavt og ikke skaper unødvendige smittesituasjoner, sier Klæbo til NTB via pappa og manager Haakon Klæbo.

- Vi mente veldig lenge at vi skulle få til dette, og at vi skulle holde lyset grønt. Men som alle vet har vi den siste uke sett en uønsket smitteutvikling. Det gjør at det ville ha vært uforsvarlig og umusikalsk å arrangere nå, sier direktør for kultur og idrett i Trondheim kommune, Ola By Rise, til NTB.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer