Avlyst: - Fikk tydelig svar

Norges Fotballforbund fikk et nytt, klart signal og velger å ikke dra til Romania. Den nåværende troppen kommer heller ikke til å spille Østerrike-kampen, men NFF ser på en plan B.

BLIR I NORGE: Landskampen mot Romania er avlyst, og nå vurderer NFF grep for å sikre at de kan spille bortekampen mot Østerrike onsdag. Martin Ødegaard og resten av det norske landslaget blir i Oslo. Foto: Børn Langsem / Dagbladet
BLIR I NORGE: Landskampen mot Romania er avlyst, og nå vurderer NFF grep for å sikre at de kan spille bortekampen mot Østerrike onsdag. Martin Ødegaard og resten av det norske landslaget blir i Oslo. Foto: Børn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det slår UEFA fast i en pressemelding. Toppfotballsjef Lise Klaveness bekrefter det samme overfor Dagbladet.

- NFF bekrefter at de ikke kan reise til Romania grunnet en nylig positiv coronatest i det norske landslaget, skriver UEFA.

- Hva ble avgjørende for at dere ikke dro?

- Det utslagsgivende ble at helsemyndighetene ikke var enig i vår tolkning av regelverket. Vi fikk et tydelig svar i kveld, sier Klaveness til Dagbladet.

Toppfotballsjef: Lise Klaveness. Foto: Hans Arne Vedlog
Toppfotballsjef: Lise Klaveness. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer

Vurderer nødlag

Helseminister Bent Høie ga lørdag et klart råd til NFF: Ikke dra til Romania. NFF har på sin side uttalt at de tolker reglene annerledes, og sendte lørdag et brev hvor de kom med nye tiltak.

- Hva syns du om avgjørelsen?

- Jeg er ikke enig, men vi respekterer den.

Klaveness fortsetter:

- Vi mener oppriktig at vi kunne ha reist ut av landet uten å utfordre smittevernreglene. Men det er viktig å påpeke at det ikke er steile fronter. Vi prøver ikke å tøye reglene, finne smutthull eller å gjøre noe umoralsk. Situasjonen er ikke så svart-hvitt som det kan se ut som i media.

Klaveness forteller at den nåværende troppen heller ikke kommer til å spille onsdagens kamp mot Østerrike. Det kan derimot hende at Norge velger å hente inn et «B-lag».

- Men vi har ikke kommer noe lenger med den planleggingen, sier Klaveness til Dagbladet.

Et B-lag vil eventuelt bestå av norske spillere som spiller for utenlandske klubber.

NORGES NATIONS LEAGUE-GRUPPE

Østerrike43016-49
Norge430111-39
Romania41124-84
Nord-Irland40132-81
(©NTB)

Dette er konsekvensene

I en pressemelding lørdag kveld skriver NFF at konsekvensene av å ikke stille til kamp er store, både sportslig og økonomisk. NFF mener også at avgjørelsen svekker Norges omdømme i europeisk fotball.

28. august i år publiserte UEFA et nytt coronaregelverk. Der kommer det fram at det «kan være umulig å flytte noen av kampene» i årets Nations League, og loddtrekning kan også være et alternativ.

Alt avhenger av om UEFAs kontroll-, etikk- og disiplinærutvalg mener at Norge selv kan klandres for at kampen ikke blir spilt. NFF forteller lørdag kveld at de har fått signaler om at Romania- kampen allerede er tapt:

- UEFA har sagt at kampen ikke kan spilles på et annet tidspunkt. De varslet at vi taper 3-0 og blir mest sannsynlig blir holdt erstatningsansvarlig, sier Klavenes til Dagbladet.

Du kan lese mer om konsekvensene her:

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer