Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Avlyst finaleomgang ødela for norsk pallhåp

Fannemel beste norske. Tsjekkisk seier.

 SJETTEPLASS:  Anders Fannemel ble nummer seks etter at finaleomgangen ble avlyst. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
SJETTEPLASS: Anders Fannemel ble nummer seks etter at finaleomgangen ble avlyst. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer

Anders Fannemel (6.-plass) og Anders Bardal (7.-plass) ble de beste norske hopperne da finaleomgangen i søndagens verdenscuprenn ble avlyst.

Selv om plasseringene var respektable, var det to skuffede norske hoppere som sto på sletta i Lillehammer søndag. For etter at siste hopper hadde satt utfor i første omgang, kom nyheten om at finaleomgangen var avlyst. Dermed forsvant det som så ut som gode muligheter til pallplasser for Fannemel og Bardal.

- Synd - Det er synd, for jeg føler jeg kunne tatt igjen de som var foran. Sju poeng er ikke mye med disse forholdene. Jeg kunne i hvert fall kjempet om en pallplass med en omgang til, sa Fannemel til NRK.

Mellom de to nordmennene skilte det 1,2 poeng. Fannemel, som ble nummer to lørdag, landet på 131 meter, men ble belønnet for svake vindforhold. Med 146,5 poeng var det 2,9 poeng som skilte opp til en plass på pallen for hopperen fra Hornindal.

- Det var tunge forhold over kulen i dag. Da går jeg ikke helt ned i bakken når jeg må gå ned på farten, forklarte Fannemel.

Bardal landet på 137,5 meter. Steinkjer-hopperen fikk 145,3 poeng for prestasjonen.

Vant gjorde tsjekkiske Roman Koudelka (153,9 poeng) etter et hopp på 140 meter. Det var Tsjekkias første verdenscupseier på ni år. Han fikk med seg slovenske Peter Prevc (139 meter) og østerrikeren Michael Hayböck (141,5) på pallen.

Forsinkelser Kraftig vind gjorde at første omgang ble utsatt i nær tre kvarter etter at kun seks hoppere hadde vært utfor. Og så sørget værforholdene for at hopperne kun fikk ett forsøk hver.

Rune Velta (126,5 meter) var tredje nordmann som fikk verdenscuppoeng søndag. Han endte på 23.-plass etter et hopp på 126,5 meter.

Totalt seks nordmenn deltok i søndagens renn. Joachim Hauer (36.-plass), Andreas Stjernen (39.-plass) og Tom Hilde (42.-plass) hadde ikke fått deltatt om finaleomgangen hadde blitt noe av.

(NTB)