Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Avlyst på grunn av TWAR

To spillere fra Start er smittet av TWAR-bakterien, men fortsatt mangler testresultatene på flere spillere. I dag ble kampen mot LSK avlyst på grunn av sykdommen.

- Vi mangler fremdeles testresultatene fra 15 spillere, fem fra A-laget og ti fra rekrutteringslaget, sier Starts lege, Aleksander N. Sandnes, til Dagbladet.no.

Han regner det som overveiende sannsynlig at flere av disse vil være smittet av enten TWAR eller Mycoplasma.

- Det vil helt sikkert være en del positive Mycoplasma-tester, og kanskje en og annen TWAR også, sier han.

Start har foreløpig ikke gått ut med navn på de av spillerne som er smittet hverken av TWAR eller Mycoplasma. Spekulasjonene dreier imidlertid i retning av enten Helge Bjønsaas eller Kristian Sørlie.

- Jeg har taushetsplikt, og kan derfor ikke avsløre navnene, sier Sandnes som sier han ikke ønsker en ny Anja Andersen-sak.

Som Dagbladet.no skrev i går, er Mycoplasma en beslektet bakterie av TWAR, med den forskjellen at den er mer smittsom, men mindre farlig. Sandnes bekrefter at spesielt Mycoplasma-bakterien nå er i ferd med å spre seg i spillernes omgangskrets.

- Kjærester, venninner og annen nær familie smittes. Det er i ferd med å bli en slags familiesykdom i Start-leiren, sier han.

Sandnes håper og få inn de endelige test-resultatene i ettermiddag.

  • I formiddag kom meldingen alle ventet: Norges Fotballforbund avlyser Starts kamp hjemme mot Lillestrøm søndag. Ny dato fastsettes seinere.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media