Alpint

Avlyst

Det blir ingen finaleomgang for de norske slalåmgutta i Bulgaria.

I TETKAMPEN: Timon Haugan og Henrik Kristoffersen er med i seierskampen i Bansko. Foto: AP Photo / Giovanni Auletta / NTB
I TETKAMPEN: Timon Haugan og Henrik Kristoffersen er med i seierskampen i Bansko. Foto: AP Photo / Giovanni Auletta / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De norske slalåmgutta kjempet om seier under tøffe værforhold i bulgarske Bansko.

Både Timon Haugan og Henrik Kristoffersen kjempet helt opp i seierskampen da 30 utøvere hadde fullført traseen.

Men etter et lengre opphold ble det bekreftet at rennet avlyses.

- Rennet er avlyst grunnet mye regn i Bansko. Dessverre ville ikke været samarbeide i dag, men sikkerheten kommer først, skriver FIS på Twitter/X.

Arrangørene valgte å stoppe slalåmrennet i bulgarske Bansko underveis i den første omgangen.

Krevende forhold

Det kom tydelig fram at de første som fikk bryne seg på traseen hadde en fordel.

Haugan og Kristoffersen var de eneste alpinistene som lå under sekundet opp til Noel. Aamodt likte ikke utviklingen man ser i Bulgaria.

- Fra startnummer fem til ti så har alle lagt seg inn på nummer sitt. Det er ikke det man ønsker å se i verdenscupen. Det er krevende. Jeg tror det handler litt om at det har blitt litt verre sikt også, det snør litt tettere, sa Viaplay-eksperten om utviklingen på rennet.

LEVERTE: Henrik Kristoffersen hang med i teten før rennet ble avlyst. Foto: AP Photo / Giovanni Auletta / NTB
LEVERTE: Henrik Kristoffersen hang med i teten før rennet ble avlyst. Foto: AP Photo / Giovanni Auletta / NTB Vis mer

Det norske landslagets teknikktrener, Ola Masdal, avslørte under Viaplays sending at utøverne sleit med sikten på grunn værforholdene.

Norsk ros

Viaplay-ekspert Kjetil André Aamodt roste de norske gutta etter deres prestasjonen i Bulgaria.

- De har kjørt veldig godt både Timon og Henrik. Det ser veldig lovende ut for de norske, konkluderte Viaplays ekspert Kjetil André Aamodt etter at flere utøvere havnet godt bak nordmennene.

Eksperten stilte også spørsmål ved om den franske lederen kan ha hektet i en port og kjørt på feil side, noe som vil gjøre at han kan bli disket. Foreløpig står han fortsatt oppført som leder av rennet.

Etter å ha fått sett noen repriser er Aamodt overbevist om at franskmannen kommer til å bli disket. Nå har ikke det noe å si.

Atle Lie McGrath fikk ingen topp opplevelse søndag etter gårsdagens fall og kjørte i mål 2,24 sekunder bak franskmannen.

Sebastian Foss-Solevåg kjørte inn over fire sekunder bak teten.

Før start

Under lørdagens storslalåmrenn sikret Alexander Steen Olsen sin første pallplass i disiplinen. Henrik Kristoffersen kjørte en god finaleomgang og endte på 6.-plass.

Verre gikk det for Atle Lie McGrath som var uheldig og gikk i bakken under storslalåmrennet i Bansko lørdag. I etterkant hadde han tydelige smerter og holdt seg til armen.

McGrath hektet i en port mot slutten av sitt løp i finaleomgangen.

I SMERTER: Atle Lie McGrath falt under lørdagens storslalåmrenn.Foto: REUTERS / Stoyan Nenov / NTB
I SMERTER: Atle Lie McGrath falt under lørdagens storslalåmrenn.Foto: REUTERS / Stoyan Nenov / NTB Vis mer

- Han har fått seg en ordentlig trøkk her, altså. Det er ikke hyggelige bilder, sa Viaplay-kommentator Henrik Jonassen.

Men søndag ettermiddag kom det oppløftende beskjeder rundt nordmannens skade. Før søndagens renn forklarte Atle Lie McGrath at han var usikker på om det kom til å bli noe slalåmrenn på ham.

- Jeg er mørbanka, det er helt sjukt. Hvis du spurte meg i går kveld om jeg kom til å stille til start i dag så hadde jeg sagt at jeg 95 prosent sikkert at jeg ikke stiller til start. De siste tolv timene har vært så latterlig vonde. Jeg spytta litt blod til tider, hele greia var litt ekkel. Men det er magisk hva kroppen kan få til, sa nordmannen til Viaplay før start.