Avlyste all feiring

Roger Risholt (26 i går) kunne gitt seg selv den perfekte bursdagspresang, men var istedet utrøstelig etter straffemissen som ødela dagen.

• Les mer: 12 sider om seriestarten i Dagbladet papir i dag!

ULLEVAAL (Dagbladet): -  Etter kampen måtte jeg ha noen minutter for meg selv for å svelge den verste skuffelsen. Det skal rett og slett ikke være lov å bomme på straffe, sier Roger Risholt etter 1- 1 borte mot Lyn i serieåpningen.

FFK-strategen var sikker på å bli matchvinner da dommeren fire minutter før slutt for andre gang i kampen pekte på Lyns straffemerke. Risholt var sikkerheten selv da han sparket inn 1- 1 fra krittmerket i det 70. minutt, og følte seg like sikker før straffe nummer to.

Så skjøt han i stanga.Mannen som hadde scoret på 14 av 15 straffer i FFK-drakt. Den eneste lille pletten kom i en treningskamp i indre østfold.

Drillo: -  Bittert

-  Alt lå til rette for en perfekt dag: Jeg hadde bursdag, 5000 FFK-fans hadde tatt turen til Oslo og jeg var bare ett spark unna en superpremiere på sesongen. Så ødela jeg alt. Når vi er tilbake i Fredrikstad drar jeg rett hjem. Jeg skuffet laget og bursdagen er ødelagt, sier Roger Risholt til Dagbladet.

Som landslagssjef tapte Drillo bare to ganger på Ullevaal. I går nektet han å tape igjen. Selv uten den siste straffesituasjonen var FFK nærmest seieren i går. Det ergret Drillo.

-  Det er beroligende at vi ikke taper mot et lag jeg tror vil havne på øvre halvdel. Likevel er det bittert å dra herfra med bare ett poeng.

TRAFF STANGA: Roger Risholt (t.v.) fikk høre et alvorsord av Dagfinn Enerly etter gårsdagens straffebom. I midten ressurstrener Arne Skaug. Foto: Tore Bergsaker
TRAFF STANGA: Roger Risholt (t.v.) fikk høre et alvorsord av Dagfinn Enerly etter gårsdagens straffebom. I midten ressurstrener Arne Skaug. Foto: Tore Bergsaker Vis mer

Drillo er overbevist om at de vil bli enda bedre når folk som har vært ute lenge kommer i form.

-  Vi er et lite stykke unna det vi er gode for. Ikke minst må vi bli giftigere i bakrom, og vi skal framstå enda mer dristige enn vi gjorde her - spesielt på hjemmebane, sier Drillo.

Forvandling

Egil Olsen gledet seg uansett over Risholt. De to har ikke gått like godt overens hele tiden.-  Alle kjenner godt til Roger har et spesielt humør og temperament, og han har vært dårlig trent. Men han har klart å temme temperamentet sitt både på trening og i kamp, og han har trent godt. Han har gjennomgått en aldri så liten forvandling. Nå er han viktig for oss, sier Drillo til Dagbladet.

Risholt er enig i at han har tilpasset seg Drillos krav.-  Det var overdrevet da noen i januar påsto at jeg hadde kondisjon som en mosjonist, men jeg har trent utrolig hardt de siste månedene for å komme i god form. Jeg ville vise alle at jeg tåler 90 minutter, og jeg ønsker jo å spille hele kampen. Det er ofte i de siste minuttene en kamp avgjøres. Det er da det er morsomt å komme på et 70-metersløp og bli matchvinner.