Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Avlyste hemmelig kamp

Ole Gunnar Solskjær (46) og Manchester United skulle møte Molde bak lukkede porter i Spania. Endret på planene.

TRENINGSLEIR I SOLA: Ole Gunnar Solskjær og Manchester United har vært i Marbella siden lørdag. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
TRENINGSLEIR I SOLA: Ole Gunnar Solskjær og Manchester United har vært i Marbella siden lørdag. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix Vis mer

MANCHESTER (Dagbladet): Ingen av klubbene har snakket høyt om det. Men i all hemmelighet skulle Manchester United og Molde spille en treningskamp i Marbella fredag.

Nå er kampen avlyst.

- Det blir ikke noe av, bekrefter Moldes klubbdirektør, Ole Erik Stavrum, overfor Dagbladet.

Både United og Molde befinner seg på den spanske sørkysten denne uka. Kampen var i utgangspunktet perfekt for begge parter: Molde ville fått testet nivået mot et Premier League-lag. United kunne fått øvd på noe av det laget har trent på de siste dagene.

Allerede for noen uker siden begynte det å gå rykter om kampen. Men i går kveld skal det ha blitt tatt en avgjørelse om at det likevel ikke blir kamp.

- Vi diskuterte det. Men det passet ikke. Kampen er derfor avlyst, forteller Stavrum.

- Var det snakk om en fullverdig kamp?

- Det var snakk om to ganger 30 minutter. Men United måtte endre på planene sine. Det var OK for oss. Vi har tre kamper vi skal spille her nede, forteller klubbdirektøren.

RINGSIDE: Ole Gunnar Solskjær (til venstre) fulgte Moldes kamp mot Kongsvinger fra tribunen i går. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
RINGSIDE: Ole Gunnar Solskjær (til venstre) fulgte Moldes kamp mot Kongsvinger fra tribunen i går. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix Vis mer

Molde vant 4-0 over Kongsvinger i går. Søndag venter treningskamp mot russiske Krasnodar. Fire dager seinere er Rostov motstander.

- Bittert at det ikke ble kamp mot United?

- Det er ikke noe vi har flagget høyt eller gjort noe med. Det ville sikkert vært artig. Men vi har også andre artige kamper framover. Det er en viktig tid for oss. Ikke minst det at vi møter utenlandsk motstand. Vi kan komme til å møte liknende lag i Champions League-kvaliken seinere i år.

Stavrum er imponert over kunnskapen Solskjær fortsatt har om Molde - og hvordan han holder kontakten med klubben. Dette til tross for at det er mer enn nok å gjøre på jobb i Manchester.

MAN UTD: Bruno Fernandes er klar for Manchester United. Dette er noen av hans beste scoringer fra forrige sesong. Vis mer

Mot Kongsvinger i går dukket Solskjær opp på tribunen og så gamleklubben vinne 4-0.

- En fantastisk fyr. Han er oppdatert på Molde og er veldig glad i klubben. All ære for det, sier Stavrum.

Molde vant serien suverent i fjor og er laget alle jager i Eliteserien.

- Jeg har ikke sett dem på en stund. Det er artig å se at de bare blir bedre og bedre, sier Solskjær til Moldes nettside.

- Jeg hadde mange fantastisk fine år der. Nesten seks og et halvt år. Og jeg spilte der. Det er artig å se at noe av det jeg har gjort har hjulpet og at klubben er best i Norge.

Manchester United skal etter rapportene dra tilbake til England fredag. Mandag venter Chelsea på Stamford Bridge.

Oppgjøret blir viktig i kampen om den mye omtalte fjerdeplassen, som gir Champions League-billett.