Nora Mørk mister VM og trolig OL

Avrevet korsbånd for Nora Mørk: - Svært trist nyhet

Undersøkelser gjort av spesialister viser avrevet korsbånd for Nora Mørk. Trolig vil det ta 9-12 måneder før hun er tilbake på banen. Dermed ryker VM og trolig OL.

SKADEMARERITT: Det kan ta et år før Nora Mørk er på håndballbanen igjen. Foto: Alex Nicodim / NTB scanpix
SKADEMARERITT: Det kan ta et år før Nora Mørk er på håndballbanen igjen. Foto: Alex Nicodim / NTB scanpixVis mer

- Beskjeden er som fryktet. Det er en svært trist nyhet å få – først og fremst for Nora. Landslagets team vil i tiden som kommer bistå Nora så godt de kan, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson.

Landslagslege for håndballjentene, Anne Froholdt, anslår at det vil ta hele 9-12 måneder før Mørk er å se på håndballbanen igjen.

- Det er bekreftet at fremre korsbånd i venstre kne er røket. Det er en veldig kjedelig nyhet å få, spesielt for Nora. Det vil ta anslagsvis 9-12 måneder før hun er tilbake på banen, sier Froholdt i en pressemelding fra Norges Håndballforbund.

Kan miste både VM og OL

Dermed ryker etter all sannsynlighet VM i Japan i november og desember. OL i Tokyo er også i fare. Første kamp i sommer-OL spilles 26. juli 2020.

VOND TID: Nora Mørk snakker ut om den vonde tida etter at hun fant ut at mobilen ble hacket og private bilder kom på avveie. Video: NRK Vis mer

Stjernespilleren gikk i bakken og holdt seg for kneet etter en kamp den rumenske supercupen søndag, nærmere bestemt i debutkampen for Bucuresti etter overgangen fra Györ.

- Dette er en ny, tøff dag. Korsbåndet i mitt venstre kne har røket. Jeg har det ikke så bra nå, men jeg kommer tilbake, sier Nora Mørk selv i pressemeldingen.

Den norske håndballstjerna har en lang og mørk skadehistorikk når det gjelder kneproblemer. Mørk var på sidelinjen i 12 måneder fra februar i fjor til mars i år.

Også tidligere har hun vært gjennom inngrep i knærne.