Avsatte Polens fotballforbund

Skal arrangere EM i 2012.

Polens fotballforbund (PZPN) ble avsatt av landets olympiske komité (PKOL) mandag.

Polen skal arrangere fotball-EM i 2012 sammen med Ukraina. Men forbundet har ikke tillit fra landets myndigheter. Myndighetene mener PZPN ikke gjør nok for å bekjempe korrupsjon i polsk fotball.

Derfor ble Robert Zawlocki innsatt som midlertidig leder av forbundet mandag. Det første han gjorde var å avsette styret. Han har også utsatt valget av nytt styre.

Beslutningen ble tatt etter «tegn på flere brudd på reglene av forbundets ledere», fortalte Zawlocki mandag.

- Dette handler i hovedsak om aktivitetene til fotballpresidenten. Det er juridisk kaos i forbundets hjerte. Det er på tide å rette opp i dette - så fort som mulig, sa 37-åringen.

Zawlocki har sendt et brev til UEFA-president Michel Platini der han bedyrer at mandagens hendelse ikke får betydning for Polens forberedelser til EM i 2012.

Det europeiske fotballforbundet opplyser at forbundet mottok nyheten med overraskelse.

- Vi vil snakke med FIFA, det er de som må ta det første skrittet her. Vi er veldig overrasket over denne innblandingen i et idrettsforbund, sier UEFA-talsmann William Gaillard.

KRANGEL: Dette er planen for stadion som bygges i Wroclaw, Polen. I dag fikk fotballforbundet i landet beskjed om å gå av. Foto: EPA/SCANPIX
KRANGEL: Dette er planen for stadion som bygges i Wroclaw, Polen. I dag fikk fotballforbundet i landet beskjed om å gå av. Foto: EPA/SCANPIX Vis mer

(NTB)

Avsatte Polens fotballforbund