Eliteserien: Vålerenga-Tromsø

Avskjeder blir fort vemodige. Vålerengas avskjed med Ullevaal var i alle sammenhenger til å grine av

Vålerengas siste seriekamp på Ullevaal Stadion stjal to poeng til fra drømmen om Europa 2018. Blir ikke spillet bedre hjelper det ikke med egen lekegrind på Valle.

FINNE(R) IKKE SCORINGSFORMEN: Bård Finne (th) hadde et par brukbare muligeter for Vålerenga. Det gikk ikke denne gangen heller. Tromsø og Magnar Ødegaard sto imot. Det ga Gutan et viktig poeng. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
FINNE(R) IKKE SCORINGSFORMEN: Bård Finne (th) hadde et par brukbare muligeter for Vålerenga. Det gikk ikke denne gangen heller. Tromsø og Magnar Ødegaard sto imot. Det ga Gutan et viktig poeng. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Vålerenga-Tromsø 0-0

ULLEVAAL (Dagbladet): Neste gang Vålerenga spiller hjemme er de i eget hus for føste gang på 104 år. Det er et endelig-prosjekt som blir realisert og en drøm som på sikt vil gi klubben et fundament som matcher de uttalte ambisjonene. Men akkurat nå er det ikke den lange framtida trener Ronny Deila har fremst i panna, han tenker mest på den korte.

Den som handler om Europa 2018.

Enten gjennom cupseier eller topp fire i Eliteserien.

MED ROSENBORG BORTE i kvartfinalen, selv om cup selvfølgelig er cup og jeg føler at jeg har forspist meg på klisjeen om at alle fotballkamper lever sitt eget liv, virker det første alternativet ikke veldig sannsynlig. Selv om ingenting er umulig og Rosenborg møter Ajax i avgjørende play off kamp til Europa League hjemme på Lerkendal tre dager før kvartfinalen, er det per dato vanskelig å se hvordan Vålerenga skal kunne bryte ned Norges beste fotballag. Og da står vi igjen med topp fire i Eliteserien, en tabellposisjon Vålerenga akkurat nå er sju plasser og sju poeng unna.

Ja, med hengekampen mot Haugesund (H) er det fortsatt 36 poeng igjen å spille om for Vålerenga, altså veldig mange.

Problemet er at laget ikke har brodd.

RONNY DEILA VIL ha backene høyt i banen, mange innlegg, ditto innløp i motstanders boks, masse energi og fullt trøkk i alt Vålerenga foretar seg. Han får det stikk motsatte. Og et lag som til det kjedsommelige spiller ballen på fot, som sliter med presisjonen, som knapt truer rom og som heller ikke har en spiss motstanderen trenger å bruke for mange kalorier på, vel, det er ikke et giftig foballag.

Derfor er det ikke bare vanskelig å se Vålerenga i Europa 2018.

Det er bortimot umulig.

TROMSØ VAR SIST i Eliteserien da de kom til Ullevaal. Det er de fortsatt. Likevel er det ting ved spillet, energien og innsatsen som gjør at det er mulig å se Gutan i Eliteserien 2018. For selv om det ikke er bra, og selv om også Tromsø sliter med å score mål, så synes trener Simo Valakari å ha tilført spillerne en viss tro på overlevelsesprosjektet han er satt til å lede.

Det er en bra start.

SIDEN BÅRD FLOVIK fikk sparken etter 1-1 hjemme mot Sandefjord i slutten av juni - en avgjørelse jeg føler tvang seg fram som et resultat av byens misnøye med det de kalte "depressiv antifotball" - har Tromsø tatt ett poeng. Det kom mot Vålerenga på Ullevaal og var sånn sett et stort poeng. Og for Tromsø er det noe å bygge videre på, for Vålerenga er denne poengdelingen i nabolaget til krise.

Ikke bare fordi de ikke slår bunnlaget i Eliteserien.

Men fordi bunnlaget i Eliteserien faktisk holdt keeper Adam Larsen Kwarasey og midtstopper Jonatan Tollås Nation såpass varme at om Vålerengas to beste ikke hadde vært akkurat det - klart best - så hadde Vålerenga ikke bare tapt to poeng denne kvelden.

De hadde tapt tre.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer