Avskriver Liverpool som tittelkandidat

Liverpool gikk på en ny smell mot Burnley, og har nå gått 430 minutter uten Premier League-mål. TV 2-ekspert mener de kan glemme ligagullet.

DEPPER: Mohamed Salah fikk en stor sjanse etter at han kom inn mot Burnley, men NIck Pope leverte en god redning. Foto: NTB
DEPPER: Mohamed Salah fikk en stor sjanse etter at han kom inn mot Burnley, men NIck Pope leverte en god redning. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Liverpool – Burnley 0–1 (0–0)

Liverpool har slitt voldsomt i angrep den siste tida. Tre Premier Leauge- kamper uten mål er svært uvanlig kost, og til kveldens oppgjør mot Burnley henviste Jürgen Klopp både Mohamed Salah og Roberto Firmino til benken.

Det løste ikke problemene.

Avskriver Liverpool

Ashley Barnes ble matchvinner da han scoret på straffespark etter 82 minutter.

Kampen endte 0-1 og det har nå gått 438 minutter (pluss overtid) siden Sadio Mané fant veien til nettmaskene i 1-1 kampen mot WBA 27. desember.

Det var også Liverpools første hjemmetap på 67 kamper.

TV 2-kommentator Øyvind Alsaker avskriver nå Liverpool som tittelkandidat:

I en SMS til Dagbladet utdyper Alsaker:

- Uten seier tror jeg at det blir for langt opp. Og Liverpools problemer forsvinner ikke på kort sikt. Lagets identitet er nådeløst press og en dødelig trio på topp. Den forsvinner litt uten en midtbane med de beste ballvinnerne.

Jürgen Klopp var også en slagen mann etter kveldens oppgjør:

- Det er et massivt slag i ansiktet. Det er mitt ansvar. Vi hadde ballen mye. Vi skapte noen sjanser, men greide ikke å omsette dem. Vi scorer ikke fordi vi gjør feil valg i viktige situasjoner, sier Klopp i et intervju vist på TV 2.

0-1: Ashley Barnes scoret kampens eneste mål. Foto: NTB
0-1: Ashley Barnes scoret kampens eneste mål. Foto: NTB Vis mer

Enorm bom

Den første omgangen viste nøyaktig hvilke problemer de røde har hatt den siste tida. Burnley ble (mer eller mindre frivillig) presset dypt ned i banen, men Liverpool stanget, stanget og stanget mot forsvarsmuren.

Du får knapt et tydeligere bildet på problemet enn det Divock Origi serverte like før pause. Han fikk muligheten Liverpool sultet etter da Ben Mee surret det til i forsvar. Origi fikk et hav av bakrom, men skuddforsøket fra 16 meter suste bak Nick Pope og rett i krysstanga.

Et like klart bilde på motgang som skarpe stein i skoa er et bilde på smerte.

SÅ NÆRT SÅ NÆRT: Men en utspilt Nick Pope kunne puste lettet ut. Ballen gikk i krysstanga og ut. Foto: NTB
SÅ NÆRT SÅ NÆRT: Men en utspilt Nick Pope kunne puste lettet ut. Ballen gikk i krysstanga og ut. Foto: NTB Vis mer

Salah inn

Burnley derimot var nok veldig fornøyd med tingenes tilstand, og de skal ha ros for heroisk forsvarsspill. I den andre omgangen spilte de seg mer og mer inn i kampen, og høyere og høyere opp i banen.

Klopp måtte ta grep – og svaret ble Salah. Egypteren entret banen etter 57 minutter.

Fire minutter seinere kom han til sin første målsjanse, men Nick Pope var i det umulige hjørnet og reddet skuddforsøket.

OVERTIDSDRAMA: De siste minuttene ble nervepirrende etter at Mjøndalen scorte to mål på kort tid. Video: Fotball Media Vis mer

Kampen var 66 minutter gammel da Burnley fikk sin første brukbare sjanse i kampen. Liverpool-keeper Alisson måtte i full strekk for å redde forsøket til Barnes, som også ble avblåst for offside.

Det var en advarsel om hva som var i vente.

Liverpool følte seg nok snytt for straffespark da et innlegg fra Trent Alexander-Arnold gikk i en Burnley-arm, men verken dommer eller VAR var enige med Klopp.

Diskusjon ble det også da Burnley fikk straffespark etter at Barnes gikk i bakken. Fra de første TV-bildene så det ut som det var kontakt, men, selv om Liverpool-keeperen var seint ute og gikk klønete inn - var straffen billig.

I BAKKEN: Liverpool-keeper Alisson feller Ashley Barnes. Foto: NTB
I BAKKEN: Liverpool-keeper Alisson feller Ashley Barnes. Foto: NTB Vis mer

Ashley Barnes var sikker og ga Sean Dyches mannskap tre viktige poeng.

- Vi jobbet hardt for poengene. Det er stort å slå Liverpool, men det har ingenting å si hvis vi ikke når sesongmålet vårt, uttalte Sean Dyche som bare Sean Dyche kan.

Liverpool derimot er i trøbbel. Det er bare seks poeng opp til serieleder Manchester United, men Merseyside-lagets problem er mye større enn som så.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer