Avslappet hele Dan

LA BAULE (Dagbladet): I dag skal Dan Eggen finjusteres i forhold til Stig Inge Bjørnebyes venstrefot når Drillos politisperres inne for hemmelig dødballtrening. Da vil han være på tærne. Men ellers er Spania-proffen så avslappet at han sovner når han ikke blir snakket til. Om det skjer med media på besøk spiller ingen rolle.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Jeg har ikke noe imot å være i avisen, jeg rømmer ikke fra det, men det er ikke viktig for meg, sier Dan Eggen. - De tingene jeg gjør skjer uavhengig av hva som gir oppmerksomhet. Men fotballen er viktig og jeg er her for å spille.

- Hvis så ikke skjer, vil jeg bli veldig skuffet.
Alt tyder på at Dan Eggen får sin VM-debut i Montpellier onsdag kveld. I USA var han nemlig turist. Og går det som Drillo håper - det vil si at dødballene sitter som de skal mot Marokko - kan den rolige score mål.

Og bli folkehelt.

- Olsen har ikke sagt ett ord til meg siden vi kom hit, sier Dan Eggen. Og så presiserer han - til meg aleine, mener jeg - vi har ikke hatt noe personlig møte. Så derfor har jeg ikke følelsen av at jeg skal spille.

Men:

- Jeg har ikke følelsen av at jeg ikke skal spille heller.

En spesiell fyr

Dan Eggen er veldig glad for at USA-VM er langt bak i historien. Der likte han seg nemlig ikke. Han var turist på tredje benk og ikke i nærheten av laget. Sånt tar på.

- Når jeg tenker på det nå, så står det ikke for meg som noen topp opplevelse. Sjøl den gangen følte jeg at jeg var der for å fylle ut troppen. Og av de 22 som er her i Frankrike, er det noen som vil oppleve det samme.

- Du dør ikke av det, men det er ikke tilfredsstillende heller.

- Hva har skjedd med Dan Eggen på fire år?

- Si det - jeg er verken blitt raskere, bedre teknisk eller sterkere i lufta. Men inne i hodet har det nok skjedd en naturlig utvikling. Jeg har hatt en positiv evolusjon, og det var veldig teit sagt, men jeg fant ikke på noe bedre.

Der har du Dan Eggen.

Gjør det han gidder

I går ettermiddag tok Dan Eggen en tur på golfbanen. Grunn: Det passet. Han hadde lyst til å spille golf og så gjorde han det. Hvis ikke, hadde han tatt enda noen timer på øret.

- Vi er veldig oppmerksomme på det som gikk galt i USA. Der var det for mye av alt. Men her er det en fin balanse. Vi trener, spiser og har møter. Ut over det gjør den enkelte det han gidder.

Der og da kommer Nils Arne Eggen fektende inn i synsvinkelen. Han har som vanlig et helt billass på hjertet.

- Jeg kjenner ikke han der så godt, men han er veldig morsom, sier Dan Eggen om Eggen.

Den dagen de to setter seg ned og tar en prat, kan det bli interessant.

For det kommer fra levra i begge Eggen-kroppene. De mener og tror på det de sier. Og derfor tror Dan Eggen at han er en VM-mann for Drillos. Hvis ikke, hadde han holdt seg hjemme.

- Jeg mener - hvis jeg hadde trodd at jeg ikke fikk spille i denne turneringa heller, så ville jeg meldt avbud, sier Dan. Avbud - ikke forfall - det er et meget godt ord. Og Dan Eggen er full av underfundigheter. Og så liker han ikke militæret.

- Jeg spurte på et tidspunkt om å få dansk pass for å slippe militærtjenesten i Norge. Hvis så hadde skjedd, hadde jeg jo ikke vært her. Men jeg var over 18 år den gangen, så det gikk ikke. Heldigvis.

- Så det ble militæret?

- Nei. Og jeg kommer ikke til å søke meg inn heller.

Kjenner ikke Drillo

Dan Eggen kommer ikke til å jobbe seg inn i den gjengen som er nærmest Drillo heller.

- Jeg har ikke behov for noe tett forhold til treneren. Jeg trenger ikke daglige tilbakemeldinger på hva som er godt og dårlig. Og stilen hans - Drillos sosiale kommunikasjon - vel, det er ikke der han gjør det. Jeg skjønner at det kan være vanskelig for de unge gutta, men har du vært med litt, så tar du det ikke så alvorlig.

Drillos er i Frankrike for å gjøre det godt som et lag. Det hører du hele tida. Men Dan Eggen slår et straffespark fra det ståstedet også. Når han snakker om viktigheten av den enkeltes suksess.

- Som gruppe er vi her for å vinne. Men - vi er enkeltspillere også. Og egoene er blitt større gjennom den suksessen spillerne har hatt i utlandet.

- Vi representerer ikke akkurat gjennomsnittet av norske menn mellom 20 og 30 år sier Eggen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer