Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Avslappet Phelps tok bilde av pressen

- Nå har jeg det mer moro med svømming, sier superstjernen.

OMVENDT ROLLE: Michael Phelps tok bilde av fotografene før pressekonferansen. Foto: REUTERS/Kai Pfaffenbach/NTB scanpix
OMVENDT ROLLE: Michael Phelps tok bilde av fotografene før pressekonferansen. Foto: REUTERS/Kai Pfaffenbach/NTB scanpix Vis mer

Michael Phelps sanket frenetisk gullmedaljer i 2004 og 2008. Denne gang er det en avslappet 27-åring som gleder seg til sitt siste OL.

Tidenes mestvinnende olympier trakk fullt hus i største sal i pressesenteret torsdag. Selv ikke IOK-president Jacques Rogge har hatt en så velbesøkt pressekonferanse, og Phelps tok bilder av presseoppbudet med mobilkameraet før han tok fatt på å besvare spørsmål.

Glattbarbert og nyfrisert møtte han torsdag, dagen etter at han så ut som han kom rett fra en langvarig ørkenvandring. Snart skal han kaste seg i bassenget for å øke medaljesamlingen som så langt teller 14 OL-gull og to bronse.

- Det er vanskelig å sammenligne med OL i 2008. Målene er annerledes. Den gang prøvde jeg å vinne alt. Jeg har bare droppet en øvelse i forhold til da, men de siste fire årene har jeg vært langt mer avslappet, og nå har jeg det mer moro, sa han.

Både i Aten i 2004 og i Beijing for fire år siden deltok Phelps i åtte øvelser. De to bronsemedaljene fra Aten er hans dårligste plasseringer så langt.

Smil og moro - Det er dere i mediene som stadig snakker om antall medaljer. Jeg har aldri gjort det, ikke på noe punkt i karrieren, sa han.

Han satte rekord i Beijing med åtte gull på åtte øvelser. Den gang var han preget av forventningspresset, men torsdag smilte og fleipet han seg gjennom den halvtime lange seansen og fortalte små historier fra livet i OL-landsbyen.

- I morges gikk jeg ut av matsalen og passerte tre kvinnelige russiske utøvere som alle var høyere enn meg, sa 193 centimeter høye Phelps.

- Og jeg trodde at jeg var ganske høy. Det er kult å oppleve slikt, sa han.

ROLIG: Michael Phelps opptrådte avslappet på pressekonferansen. Foto: REUTERS/Kai Pfaffenbach/NTB scanpix
ROLIG: Michael Phelps opptrådte avslappet på pressekonferansen. Foto: REUTERS/Kai Pfaffenbach/NTB scanpix Vis mer

Selv om han har det mer moro, er ikke lysten på seirer blitt borte.

- Jeg står foran en stor utfordring. Jeg kommer ikke til å spare på noe når jeg er i arenaen, men jeg greier å ha det mer moro mellom konkurransene, sa han.

Luftgitar Han sluttet ikke å smile selv da han fikk spørsmål om storkjeftede australiere som kaller stafettlaget på 4 x 100 meter fri med James Magnussen, James Roberts, Eamon Sullivan og Matt Targett sine «masseødeleggelsesvåpen».

- Vi tenker på det vi skal gjøre. Om vi bryr oss om hva andre sier, går det ut over konsentrasjonen. Vi kommer ikke til å være storkjeftede, det har vi amerikanere aldri vært, sa Phelps, som ble minnet om at USAs stafettlag i 2000 lovet å knuse australierne «som gitarer». Etter hjemmeseieren i Sydney feiret Australias kvartett ved å spille luftgitar på bassengkanten.

- Det hadde jeg glemte jeg, men svømmerne på dette amerikanske laget har aldri sagt noe slikt, gliste Phelps.

Etter at Phelps hadde holdt hoff, hadde resten av det stjernespekkede amerikanske svømmelaget felles pressekonferanse.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media