Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Avslappet Ståle fikk tillit

Ståle Solbakken skal for tredje kvalifiseringskamp på rad være Norges midtbanestyrmann. Denne gang har han skjøvet Kjetil Rekdal ut på benken, men han bedyrer at han var helt klar til å sitte der selv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg har tatt det veldig avslappet. Jeg ville blitt skuffet om jeg ikke fikk spille, men det ville ikke vært verdens ende, sa han etter uttaket.

- På forhånd forberedte jeg meg psykisk på tre muligheter: Rollen jeg fikk, en indreløperrolle eller benken.

Solbakken har spilt glimrende sentralt på midtbanen i Rekdals skadefravær mot Hellas og Georgia, og det ble utslagsgivende for landslagssjef Nils Johan Semb. Solbakken regner likevel ikke med at det er noe valg for all framtid.

Ingen blære

- Det ville være blærete å stå her og si at plassen er sikret. Det er stor sannsynlighet for at vi tre sentrale ikke spiller resten av landskampene i år. Jeg har et bra fotballår, men det kommer tider etter dette også. Form og mostandere kan føre til at andre får sjansen.

- I år har jeg gjort tre gode landskamper sentralt (mot Estland, Hellas og Georgia) og en middels som indreløper (mot Italia). Jeg er ganske trygg på å gjøre en god kamp søndag, men det betyr ikke at plassen er min.

- Det er urettferdig om det i framtiden er enten Solbakken eller Rekdal på landslaget. Historien viser at vi kan spille begge to, sier AaB-spilleren som sannsynligvis overtar kapteinbindet også.

Respekt

- Det har jeg ikke tenkt på, men det er kanskje sannsynlig, sa han. Semb ville ikke røpe kapteinvalget før han har informert spillerne.

Solbakken har stor respekt for sin rival i kampen om den sentrale plassen.

- At Kjetil har spilt så lenge der er en stor anerkjennelse til hans evner som spiller og lagkaptein. Men etter at han ble satt tilbake av beinbrudd ville det egentlig vært svakt om ikke en av oss andre hadde tatt opp kampen, sa han.

For mye

Solbakken gikk på sin internettside lørdag ut for å avkrefte ry ktene om at han krever 20 millioner kroner for å tegne ny kontrakt med AaB.

- Jeg ville ikke ha noe imot å tjene så mye, men det er langt fra sannheten, sa han. Han kunne ikke fortelle nyheter om forhandlingene.

- Spør Erik Solér. Jeg har skrudd av telefonen min og har ikke hørt noe nytt, sa han.

(NTB)