Høgmo dagen derpå:

Avslo å snakke med pressen

Skal evalueres.

UNDER PRESS: Per-Mathias Høgmo.
<br>Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix
UNDER PRESS: Per-Mathias Høgmo.
Foto: Vidar Ruud / NTB ScanpixVis mer

Per-Mathias Høgmo ville ikke uttale seg til mediene dagen etter 1-2-tapet for Tsjekkia som kan ha beseglet hans skjebne som landslagssjef.

Tre kvarter før flyet hjem til Oslo skulle gå, kom Høgmo til gate D6 på Václav Havel-flyplassen i Praha i følge med sikkerhetssjef Geir Ellefsen. Mediene samlet seg i forventning om å få høre Høgmos tanker om kampen og framtiden, men han avslo å stille opp.

Det har vært fast praksis i mange år at Norges landslagssjef stiller opp for mediene på flyplassen dagen etter en bortekamp. Et par ganger tidligere har Høgmo fraveket dette.

Høgmo er under meget hardt press etter en rekke svake prestasjoner og resultater av hans lag. Fredagens tap gjør at Norges mulighet til å kvalifisere seg til VM-sluttspillet i Russland er svært liten, og mange eksperter og kommentatorer har krevd hans avgang.

– Jeg har kontrakt ett år til, og det forholder jeg meg til, sa Høgmo på pressekonferansen etter kampen og sa at det er opp til NFF-styret om han leder landslaget også i neste kamp mot Nord-Irland i mars.

Fotballpresident Terje Svendsen og hans styre skal nå evaluere Høgmos jobb, men det er uklart når en konklusjon vil treffes og hva den vil bli.

Det er over fire måneder til Norge spiller sin neste landskamp.

(NTB)