Avslører: - Jeg var lei

25 år gamle Karsten Warholm fra Ulsteinvik er tidenes raskeste på 400 meter hekk. Han var tårevåt etter at rekorden endelig ble et faktum - på hjemmebane.

REKORD: Warholm dunket til med 46,70 og smadret verdensrekorden. Video: NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

BISLETT STADION (Dagbladet): Det alle snakket om før kveldens 400 meter hekk var om Karsten Warholm endelig skulle slette amerikanske Kevin Youngs verdensrekord på 46,78 fra 1992?

Svaret ble ja!

Warholm dunket til med 46,70 og smadret verdensrekorden. Det var et voldsomt svar på Rai Benjamin skremmeskudd for kort tid siden.

BEST I HISTORIEN: Karsten Warholm med beviset på at han er den raskeste gjennom tidene på 400 meter hekk. Foto: NTB
BEST I HISTORIEN: Karsten Warholm med beviset på at han er den raskeste gjennom tidene på 400 meter hekk. Foto: NTB Vis mer

- Jeg må takke og bukke for konkurrentene som holder meg på tå hev, sier Warholm til Dagbladet.

Han fortsetter:

- Rekorden har vært i bakhodet mitt lenge, men nå tok jeg den. Det er et øyeblikk jeg og Leif har snakket mye om. Det er vanskelig å si noe smart i en sånn setting fordi det bare er en god følelse. Jeg føler at det er fortjent.

- Du var drittlei snakket om verdensrekorden?

- Ja, det står jeg på. Det har vært mye prat om den. Jeg har kjent på presset. Jeg ville være den første som tok den etter Young. Det var viktig for meg. Det var et øyeblikk jeg måtte ta. Det har vært nervepirrende å vente, men det lønner seg å være smart.

JUBELSCENER: Karsten Warholm tar selfie med supportere etter verdensrekorden var et faktum. Foto: Fredrik Hagen / NTB
JUBELSCENER: Karsten Warholm tar selfie med supportere etter verdensrekorden var et faktum. Foto: Fredrik Hagen / NTB Vis mer

Warholm var tårevåt i målområdet etter rekorden. Først falt han om, så gråt han av glede før han jublet skyhøyt og slo i klokka som viste at han nå har verdensrekorden. Så gikk 25-åringen rundt hele Bislett og feiret med fansen.

Trener Leif Olav Alnes var en stolt trener:

- Jeg så det gjennom kameralinsa, så jeg har bare sett det en gang. Jeg visste at han kunne sette verdensrekord, men det er mye bedre å si godt gjort enn godt sagt. Jeg er utrolig stolt av Karsten, sier Leif Olav Alnes til Dagbladet.

- Hva sa du til han etter løpet?

- Jeg tok bare bilder og så på. Jeg trenger ikke så si så mye når det går bra.

GLEDE: Hedda Hynne. klarte ikke. holde tilbake engasjementet da Karstat Warholm løp inn til ny verdensrekord. Video: Kristoffer Løkås Vis mer

Også rival Alison dos Santos er imponert:

- Jeg er veldig glad. Det er utrolig. Han er en god person, og en god idrettsutøver, sier han til Dagbladet.

Bislett-general Steinar Hoen var i ekstase:

- Han er bygd av noe helt spesielt. Det er så rått. Dette blir vanskelig å overgå. Han går inn i OL som en av de største profilene, sier Hoen til Dagbladet.

- Jeg er helt målløs, sier Christina Vukicevic Demidov til Dagbladet.

Warholm tok seg god tid med media etter løpet, men forteller at han gleder seg til å sette seg ned med Leif (Olav Alnes) og andre av hans nærmeste for å bare nyte øyeblikket.

- Så kommer jeg til å våkne opp grådig i morra. Sesongen har bare så vidt begynt.

Hvis alt går etter planen kan Warholm møte erkerival Rai Benjamin i Monaco neste uke. OL-finalen går 3. august.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer