Avslører: - Schumacher innlagt i hemmelighet

Michael Schumacher er innlagt på sykehus i Paris, seks år etter den livstruende ulykken, melder Le Parisien.

LEGENDE: Michael Schumacher er Formel 1-sportens kanskje aller største legende. Foto: NTB Scanpix
LEGENDE: Michael Schumacher er Formel 1-sportens kanskje aller største legende. Foto: NTB ScanpixVis mer

Michael Schumacher og hans helsetilstand har vært et mysterium helt siden den profilerte Formel 1-føreren krasjet under en skitur i 2013. Tyskeren hadde på seg hjelm, men påførte seg en alvorlig hjerneskade da han kolliderte i en stein, og ingen vet hvordan helsa hans er i dag.

Mandag, seks år siden ulykken, skriver franske Le Parisien at Schumacher har blitt fraktet til et sykehus i Paris i all hemmelighet.

50-åringen skal ha ankommet i dag, og blitt fraktet inn på båre. Hele Schumachers kropp var dekket av et blått overheng, som også skjulte ansiktet. Omkring ti mennesker, som flere brukte øreklaffer, skal ha sørget for at han kom seg trygt fram til sykehuset, og skuelystne skal ha blitt jaget bort.

NESTENULYKKE: Under Monaco Grand Prix er to fra banemannskapet svært nære å bli påkjørt. Video: @SChecoPerez. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen. Les hele saken her: https://www.dagbladet.no/sport/reagerer---hva-er-galt-med-dem/71124832 Vis mer

Revolusjonerende behandling

Schumacher ble fraktet til sykehuset Georges-Pompidou i en gul og blå Genève-registrert ambulansebil, og skal ifølge Le Parisien bli behandlet av professor Philippe Menasché.

Schumacher er innlagt på sykehusets hjertekirurgiavdeling, og er ventet å starte sin behandling tirsdag morgen. Menasché er ingen hvem som helst, men en av verdens ledende kirurger. Han er en pioner innen en behandlingsteknikk der pasienten får injisert stamceller, og var den første i verden som gjennomførte den. Behandling blir blant annet brukt mot hjertesvikt.

Menasché sitter også i styret til hjerne- og ryggmargsinsitutet ved sykehuset.

Registrert under falskt navn

Det er ikke offentlig kjent hvilken behandling Schumacher skal gjennomgå, men ifølge Le Parisiens informasjon skal han gjennomgå en slik stamcellebehandling. Schumacher skal ha besøkt sykehuset to ganger tidligere.

Avisa sammenlikner hemmeligholdet rundt Formel 1-mesteren som når en statsleder skal gjennomgå behandling, og mener det ikke er tilfeldig at det er Menasché som skal gjennomføre den. Han skal tidligere ha ankommet med helikopter og er registrert under falskt navn på sykehuset.

Schumacher skulle etter planen ha besøkt sykehuset i juli, men helseproblemer stoppet han. Behandlingen ble da utsatt til denne uka.

- En lang og tøff kamp

Tyske Schumacher er en legende i Formel 1, og innehar en hel haug med rekorder. Han har blant annet flest VM-titler (sju) og flest løpsseire (91). Tyskeren la opp i 2006, før han gjorde et lite comeback og la opp på nytt i 2012.

Schumacher bor nå i familiens hjem i Gland ved Genèvesjøen, helt sørvest i Sveits. Der har han fått behandling siden 2014.

Han ble holdt i kunstig koma etter ulykken i 2013, og ble skrevet ut fra sykehuset først ni måneder etter ulykken. Behandlingen måtte imidlertid fortsette, og det ble sagt at han sto foran «en lang og tøff kamp».

Familien holder fortsatt kortene tett til brystet, og lite informasjon om 49-åringens helsetilstand er kjent for omverdenen. Ifølge Schumachers manager Sabine Kehm er det ikke utenkelig at det forblir slik i lang, lang tid.

Letter på sløret

Hans tidligere sjef, Jean Todt, er imidlertid en av svært få som får besøke Schumacher. Todt er nå president i Det internasjonale bilsportforbundet.

I et intervju med magasinet Auto Bild, gjengitt av blant annet Die Welt, lettet han litt på sløret. Der bekreftet han at han ser Formel 1 sammen med sin tidligere elev - og at de så Brasil Grand Prix sammen i starten av november i fjor.

- Jeg prøver å være forsiktig med slike uttalelser, men det stemmer. Jeg så det sammen med Schumacher i hans hjem i Sveits, sier Todt.

Han avslørte at han gjerne besøker Schumacher månedlig, kanskje oftere, kanskje sjeldnere, men at han setter stor pris på samværet.

- Jeg blir helt på gråten. Det henger bilder av ham både på kontoret og i huset mitt. Tiden med Michael vil bli husket som den beste i mitt liv.