Manchester United med ti spillere på skadelista

Avslører årsaken til skadeflommen

Ole Gunnar Solskjær tror skadeproblematikken skyldes den nye spillestilen han har innført i Manchester United.

SKADESKUTT: Ole Gunnar Solskjær fikk fire spillere skadet i 0-0-kampen mot Liverpool på søndag. Foto: Martin Rickett / Pa Photos / NTB Scanpix
SKADESKUTT: Ole Gunnar Solskjær fikk fire spillere skadet i 0-0-kampen mot Liverpool på søndag. Foto: Martin Rickett / Pa Photos / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

MANCHESTER (Dagbladet): Ikke mindre enn ti spillere står på skadelista til Ole Gunnar Solskjær og hans Manchester United når de gjester Crystal Palace i kveld.

Marcus Rashford, Marcos Rojo, Ander Herrera, Juan Mata, Antonio Valencia, Jesse Lingard, Anthony Martial, Matteo Darmian, Phil Jones og Mason Greenwood (17), sliter alle med skader.

Rojo er trolig med i kamptroppen mot Crystal Palace, samtidig som situasjonen til Rashford vurderes inn mot kampen.

Under gårsdagens pressekonferanse sa Solskjær at han tror de hyppige skadene skyldes den hurtige og direkte spillestilen han har innført, samt treningen som legges inn for å kunne spille på den måten.

– Det har nok noe med det å gjøre, ja. Men når skal du gjøre den endringen? Venter du til sesongoppkjøringa og tenker at du kan endre resultatene ved å be dem om å ikke løpe? Eller starter vi nå og viser dem hvordan kravene til intensitet er og hvordan vi ønsker å spille. Du har selvfølgelig sett hva jeg har valgt, sa Solskjær, sitert av blant annet Manchester Evening News.

– Vi har bestemt at vi trenger å spille som et Manchester United-lag, og hvis du ønsker å være en del av Manchester United, så er det den sterkestes rett som gjelder.

Flere sprinter per kamp

Da trioen Ander Herrera, Juan Mata og Jesse Lingard måtte gå av banen før pause i 0-0-kampen mot Liverpool, var TV 2-ekspert Brede Hangeland rask med å påpeke at den nyinnførte spillestilen kan øke risikoen for muskelskader.

BBC viser til tall som peker på endringen i spillestilen.

Der den totale løpsstatistikken for hele laget viser at United løper litt mindre – fra 108,1 km til 107,7 km per kamp – har antall sprinter økt fra 98,6 til 108,6 per kamp.

Solskjær utdyper videre at de har hatt minimalt med tid til å jobbe med fysisk trening, og viser til at de hadde ei uke i Dubai, men den treningsleiren ble i større grad brukt til taktikk enn fysikk.

– Hvis du ser nærmere på det, så har vi hatt fem eller seks dager mellom de fleste kampene, så det handler ikke om antall kamper eller mangelen på dager imellom. Det blir tøffere nå fram til den internasjonale pausen.

Kritisert etter Lingard-bytte

Ole Gunnar Solskjær har måttet tåle kritikk på grunn av skadeproblematikken, og da særlig håndteringen av skaden til Jesse Lingard.

Lingard og Anthony Martial ble skadet i 2-0-tapet mot PSG i Champions League. Det var ventet at de ville være ute i to-tre uker, men så åpnet Solskjær for at de begge kunne returnere tidligere, og mot Liverpool kom Lingard inn for en skadet Juan Mata.

Etter bare tjue minutter måtte derimot engelskmannen gå av banen igjen.

Tidligere Arsenal-forsvarer Martin Keown mente bruken av Lingard viste tegn til uerfarenhet hos både United-spilleren og Solskjær.

– Det ville vært vanskelig for Solskjær å utelate Lingard, spesielt hvis han sa han var frisk. Men stolte Solskjær for mye på spilleren sin? Søndagen viser uerfarenhet hos både spilleren og manageren. Dette vil bli en læringskurve og de kommer ikke til å gjøre den samme feilen igjen, sa Keown til The Mirror.

Solskjær tok selvkritikk under pressekonferansen i går, og brukte skaden til Lingard som argument for å utelate Martial til kveldens kamp.

– Vi kan ikke risikere det, kanskje mot Southampton, men vi kommer ikke til å risikere en spiller for tidlig igjen. I etterkant kan man kanskje si at Jesse var for ivrig. Alt stemte på trening, men det var kanskje et par dager for tidlig. Men igjen: det var mot Liverpool, han var desperat etter å være en del av den kampen.

Hektisk kampprogram

Før den internasjonale pausen, skal United spille fem kamper. I dag klokka 21.00 møter de Crystal Palace, mens på lørdag venter ny seriekamp mot Southampton på Old Trafford.

Onsdagen etter venter returoppgjøret mot PSG i åttedelsfinalen i Champions League. Deretter venter storoppgjør i ligaen mot Arsenal 10. mars i London, og til slutt kvartfinale i FA-cupen borte mot Wolverhampton 16. mars.

Kveldens kamp mot Crystal Palace sendes ikke direkte på norsk tv, men du kan følge kampen i Dagbladets livestudio fra klokka 21.00.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer