Emmanuel Adebayor:

Avslører bakgrunnen for feiringen

En åpen Emmanuel Adebayor forteller om mørke tanker og adresserer rasismeproblemet i fotballen.

FOTBALLSTJERNE: Emmanuel Adebayor forteller om veien fra fattige kår i Afrika via vanskelige perioder i Europa til toppen av fotballverden. Og DEN feiringen mot Arsenal. Foto: NTB scanpix
FOTBALLSTJERNE: Emmanuel Adebayor forteller om veien fra fattige kår i Afrika via vanskelige perioder i Europa til toppen av fotballverden. Og DEN feiringen mot Arsenal. Foto: NTB scanpixVis mer

Emmanuel Adebayor har både et gudbenådet talent, som har tatt ham til toppen av fotballverden, og en personlighet som ofte har skapt kontroverser.

35-åringen nærmer seg slutten av en innholdsrik karriere, hvor storklubber som Arsenal, Real Madrid, Manchester City og Tottenham pryder CV-en.

Adebayor startet imidlertid ikke på toppen, og i et åpenhjertig intervju med Daily Mail forteller han om de fattige kårene han vokste opp i, og hva det krevdes for å kjempe seg opp og fram i en tøff bransje.

Tung tid

Spissen er oppvokst i fattigdom i Togo, men flyttet til Frankrike som tenåring for å følge fotballdrømmen.

Adebayor var alene i et fremmed land, og legger ikke skjul på at han følte seg utrygg. Det var et stort press fra familien om at han måtte lykkes, og deres økonomi og framtid ble lagt i hendene til 16-åringen. Det var også vanskelig å finne seg til rette på klubblaget, og presset ble etter hvert så stort at han vurderte å ta sitt eget liv.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

4 MÅNEDER*

KUN I MAI 75% rabatt

100 kr

(0,83 kr per dag)

KJØP 4 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

4 MÅNEDER* 100 kr per 4 måneder. 0,83 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99kr/måned) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

Prøveperiode*

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 1 kr per uke. 0,14 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • *Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (99kr/måned) (55kr/uke).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.