Avslører Bayerns Haaland-løgn

I den nye Viasat-podkasten «Premier League Pod» hevder Jan Åge Fjørtoft at Bayern Münchens Haaland-påstander er løgn.

ETTERTRAKTET: Erling Braut Haaland. Foto: NTB
ETTERTRAKTET: Erling Braut Haaland. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Milliard-sagaen om Erling Braut Haaland ser ut til å ha nådd sin foreløpige endestasjon. Denne uka bekreftet Manchester City at de er enige med Borussia Dortmund om en avtale for den norske 21-åringen.

Nordmannen har vært koblet til en rekke storklubber det siste året. Blant dem var også Dortmunds erkerival og storebror i Tyskland: Bayern München.

I april gjorde Bayern det klart at de ikke var interessert i den norske superspissen. På kort tid rykket både Bayern-direktør Karl-Heinz Rummenigge og sportssjef Hasan Salihamidzic ut overfor Bild og FIFA og uttalte cirka samme setning:

- Jeg vet ikke hvor ryktene kommer fra. Jeg kan bare si en ting: Vi har den beste spilleren i verden, Robert Lewandowski, i den posisjonen på kontrakt til 2023.

IKKE INTERESSERT: Hevdet Bayerns sportsdirektør Hasan Salihamidzic. Foto: NTB
IKKE INTERESSERT: Hevdet Bayerns sportsdirektør Hasan Salihamidzic. Foto: NTB Vis mer

Pinocchio-nese

Det siste argumentet kjøper ikke Fjørtoft. I Viasat-podkasten «Premier League Pod» hevder Fjørtoft at dette er en løgn fra Bayern.

Forklaringen kommer i forlengelsen av et spørsmål om Haaland har snakket med trenerne for de aktuelle klubbene:

- Jeg vil anta at Erling Braut Haaland har snakket med Pep (Guardiola, Manchester City-trener). Det er helt sikkert noe som ingen vil bekrefte, for det er en offentlig hemmelighet at de gjør det. Bayern München vil ikke engang innrømme at de har snakket med «Team Haaland», sier Jan Åge Fjørtoft i den nye podkasten.

HAALAND-FORKLARER: Jan Åge Fjørtoft. Foto: Bjørn Langsem
HAALAND-FORKLARER: Jan Åge Fjørtoft. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

- Men det har de? spør programlederen.

- Ja. Det begynte plutselig å sive ut at det hadde vært et møte i mars, og så kan det godt hende at det i framtida kommer til å sive ut andre ting. Jeg bare registrerer at Bayern sier det, og at de sitter med Pinocchio-nese, forklarer den velinformerte 55-åringen.

PENGEGALOPP: Tyskerne himler med øynene av pengene involvert i Erling Braut Haalands overgang fra Borussia Dortmund til Manchester City. Video: Anabelle Bruun / Foto: Scanpix Vis mer

Forklaring på bløffen

Så hvorfor var Bayern München så opptatt av å skjule sine spor? Forklaringen er nettopp superspiss Lewandowski, forklarer Fjørtoft i podkasten:

- Grunnen til at de ikke var så mye framme var at de visste at hvis de var så opptatt av å få Haaland, så ville de såre verdens beste spiss - Robert Lewandowski. Marerittet for Bayern var at de ikke fikk Haaland og at Lewandowski ble sur og ville vekk.

VIKTIG BRIKKE: Robert Lewandowski. Foto: NTB
VIKTIG BRIKKE: Robert Lewandowski. Foto: NTB Vis mer

PS. Haalands overgang blir først offisiell i juli. Lørdag spiller han sin siste kamp for den tyske klubben hjemme mot Hertha Berlin.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer