Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Avslører: Derfor godtar Therese Johaug dommen på 13 måneder

Manager Jørn Ernst forteller hvorfor Therese Johaug ikke velger å anke. Nå retter hun blikket framover og garanteres landslagsplass av Vidar Løfshus.

HAR BESTEMT SEG: Therese Johaug anker ikke dommen på 13 måneder. Foto: Hans Arne Vedlog  / Dagbladet 
HAR BESTEMT SEG: Therese Johaug anker ikke dommen på 13 måneder. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet  Vis mer

(Dagbladet): Forrige fredag besluttet domsutvalget i Norges Idrettsforbund å utestenge Therese Johaug i 13 måneder.

«Therese Johaug, født 25. juni 1988, taper retten til å delta i konkurranser og organisert trening, samt retten til å ha valgte og oppnevnte tillitsverv, for et tidsrom av 13 - tretten – måneder med virkning fra tidspunkt for ilagt suspensjon 18. oktober 2016.», skrev Domsutvalget.

Johaug-leiren opplyste at de ville bruke noen dager på å bestemme seg om de ville anke dommen. Nå er det klart: 28-åringen fra Dalsbygda vil ikke anke dommen. Det opplyser manager Jørn Ernst til Dagbladet.

- Det ble en totalvurdering hvor vi kom fram til at det var best å legge dette bak seg og gå videre. Det er en lettelse for henne, sier Ernst til Dagbladet.

- Har det vært mye diskusjon rundt dette? Hva ble utslagsgivende for konklusjonen?

- Det har vært en grundig gjennomgang, ja. Avgjørelsen handler om hva man kan oppnå med en eventuell anke. Denne sesongen ryker uansett. Da er det bedre å legge dette bak seg og konsentrere seg om målene som venter neste sesong, opplyser Johaugs manager.

Den verste tiden er trolig forbi. Nå ser Therese Johaug framover og sikter seg mot det store målet: OL i Pyeongchang i 2018, hvor hun nylig var på tur og fikk en solid opptur og gladmelding.

Til Dagbladet garanterer Vidar Løfshus at Johaug er en del av landslaget når hun har sonet ferdig.

- Therese vil være med på landslaget fra den datoen regelverket tillater det, så frem dommen blir stående som i dag, sier Løfshus til Dagbladet.

Ser framover

18. november kan hun konkurrere igjen. Gladnyheten er at Johaug - i henhold paragraf 12-18 - kan allerede 18. september slutte seg til den norske troppen og bli med på høydesamlinger i høst sammen med resten av landslaget.

- Det betyr at hun eventuelt får én eller to samlinger mer sammen med laget, som er viktig for Therese både sosialt og treningsmessig, forteller Jørn Ernst til Dagbladet.

- Uavghengig av det, har vi lagt opp en treningsplan som inneholder høydetreninger fram mot neste sesong. Så uansett får Therese de dagene hun skal ha i høyden i løpet av sesongen. Men selvfølgelig, jo før hun kan få trene med de andre jentene, jo bedre, sier Johaugs manager.

- Hvor mange høydeopphold blir det?

- Jeg har ikke en konkret plan på samlingene, men hun blir på samme nivå som hun har hatt tidligere sesonger.

Klarsignal fra Norges Skiforbund

Vidar Løfshus bekrefter overfor Dagbladet at Johaug får bli med det norske landslaget på samling etter 18. september om dommen på 13 måneder står seg.

- Det stemmer. Det er helt klart positivt for både henne og hele laget, sier Løfshus til Dagbladet.

Dermed unngår hun de situasjonene som hun har møtt på Sjusjøen den siste uka, hvor Johaug har trent side om side med Ingvild Flugstad Østberg og lagvenninnene uten å kunne gå sammen med dem.

- Vi møtte Therese i løypa på trening. Vi fikk sagt «hei og hå», før vi skilte lag. Det var ikke noe mer vi kunne gjøre. Vi har ikke lov å gå sammen siden vi er på en samling, og det defineres som organisert trening, fortalte Flugstad Østberg til Dagbladet forrige uke.

- Hvordan opplevde du denne spesielle episoden?

- Det er en veldig rar situasjon, men sånn er det. Vi må forholde oss til regelverket, men det er klart at det hadde vært hyggelig om hun kunne gått med oss. Jeg savner henne i hverdagen og på trening. Det er vondt å se henne gå en annen vei og vite alt hun må igjennom, sier Gjøvik-jenta.

Visepresident i Det internasjonale skiforbundet (FIS), Sverre K. Seeberg, bekrefter i dag til NTB at Johaug-saken er sendt videre til deres dopingutvalg.

– Vi ble kun informert om saken, og den er nå sendt videre til dopingutvalget i FIS. En innstilling fra utvalget er ventet om ikke altfor lang tid, sa Seeberg til NTB etter møtet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling