Avslører detaljene rundt OL-åpningsseremonien

- Jeg er sikker på at den vil gjøre nasjonen vår stolt.

 INSPIRERT AV LANDSBYGDA:  Regissør Danny Boyle har stått i bresjen for detaljene rundt åpningsseremonien som blir holdt 27. juli. Her beskuer han kulissemodellen, sammen med et knippe av sine medhjelpere. Foto: Dave Poultney / Scanpix
INSPIRERT AV LANDSBYGDA: Regissør Danny Boyle har stått i bresjen for detaljene rundt åpningsseremonien som blir holdt 27. juli. Her beskuer han kulissemodellen, sammen med et knippe av sine medhjelpere. Foto: Dave Poultney / ScanpixVis mer

(Dagbladet): 27. juli i år markerer åpningsseremonien at sommer-OL i London er i gang.

Det ventes at over en milliard mennesker vil følge med fra TV-skjermer verden over, og allerede nå er det lekket ut detaljer rundt seremonien.

Den britiske landsbygda som tema Årets tema er den britiske landsbygda, og under seremonien vil et crew på 10.000 frivillige vil bidra til å fovandle OL-stadioen til en grønn scene med yrende dyre- og folkeliv.

- Tema skal avspeile oss selv som nasjon, og har fått navnet «Green and Pleasant» («Grønt og trivelig», journ.anm.). Den beste måten å fortelle dette på er gjennom å jobbe med ekte mennesker, og jeg har blitt imponert over måten de frivillige har stått på for å få til nettopp dette, sier artistisk regissør Danny Boyle til BBC News.

Grønne enger, åkere og elver, familier som er på piknik, folk som driver med sportslige aktiviteter og bønder som høster jorda prege kulissene.

Inspirert av film Allerede har 157 statister blitt drillet i hvordan de skal utføre sine åpningsseremoni-roller.

Boyle er mest kjent for å ha regissert Oscar-filmen «Slumdog Millionaire» og «Trainspotting», og sier til BBC News at åpningsforestillingen er basert på den Shakespeare-inspirerte filmen «The Tempest».

En gigantisk klokke på 23 tonn vil ringe inne på stadion, og markere starten på forestillingen. 900 barn fra seks av OL-byens bykommuner vil også sette sitt preg på festelighetene.

250 millioner norske kroner - Jeg er sikker på at det kommer til å bli en fantastisk feiring, som vil ønske de 10.500 atletene, som er ventet fra hele verden, skikkelig velkommen, sier Sebastian Coe, som er leder i organisasjonskomiteen LOCOG.

 GRØNNE ENGER:  Scenen vil bære preg av enger og åkre, og levende dyr av typen sauer, hester og kuer blir å finne blant kulissene. Foto: Scanpix
GRØNNE ENGER: Scenen vil bære preg av enger og åkre, og levende dyr av typen sauer, hester og kuer blir å finne blant kulissene. Foto: Scanpix Vis mer

Den tre timer lange seremonien vil starte klokken 21, og inneholde parade, fyrverkeri og spesialkomponert musikk.

Ifølge BBC News koster åpningsseremonien i overkant av 250 millioner norske kroner.