Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Avslører detaljer fra tennismiljøet: - Alle jentene hater hverandre

Tennisstjernas overraskende utspill.

INGEN TENNIS-VENNER: Spanske Garbine Muguruza hevder det er et anstrengt forhold mellom alle de kvinnelige spillerne på WTA-touren. Foto: EFE/Luca Piergiovanni
INGEN TENNIS-VENNER: Spanske Garbine Muguruza hevder det er et anstrengt forhold mellom alle de kvinnelige spillerne på WTA-touren. Foto: EFE/Luca Piergiovanni Vis mer

(Dagbladet): Den spanske tennisspilleren Garbine Muguruza (22) fikk sitt store gjennombrudd på WTA-touren i fjor, med finale i Wimbledon som det store høydepunktet.

I et intervju med El Pais - i forkant av Australian Open - kommer 22-åringen med et spesielt utspill om de kvinnelige konkurrentene.

- For gutta er det annerledes, men for oss jenter ... Alle sammen hater hverandre. Virkelig. Og den som sier noe annet lyver, sier Muguruza.

WIMBLEDON-FINALIST: Serena Williams slo Garbine Muguruza i Wimbledon-finalen i fjor sommer. Foto: EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA
WIMBLEDON-FINALIST: Serena Williams slo Garbine Muguruza i Wimbledon-finalen i fjor sommer. Foto: EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA Vis mer

Hun fortsetter:

- Folk på min egen alder har ikke noe ansvar - og de tror livet mitt er som en film. I tennisverden er det vanskelig å bli venn med andre kvinner. Det er så stor konkurranse og vi bruker all tid på reising, sier Muguruza.

Stabilt spill har sendt den hardtslående spanjolen opp til en sterk tredjeplass på verdensrankingen. Bare Serena Williams og Simona Halep regnes som bedre for øyeblikket.

- Vi (spillerne) kan studere hverandre fra topp til tå og tenke: «Jeg har finere negler». Det er helt annerledes enn hos gutta der det er mer vennskapelig. Før forskjellige turneringer snakker jeg ikke med noen andre jenter, sier tennisproffen.

Årets første Grand Slam-turnering - Australian Open - arrangeres fra 18. til 31. januar. I kvinneklassen kan Maguruza være en tittelkandidat etter et  positivt 2015.

- Wimbledon var positivt i 2015. Jeg kunne våkne om morgenene og si til meg selv: Jeg har trent for dette øyeblikket hele livet, sier Muguruza, som også vant WTA-turneringa China Open i fjor.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media