Avslører detaljer om bryllupet

Drifting-stjerna Fredric Aasbø (34) har fortsatt som mål å være verdens beste. Så skal han gifte seg med Hunter Taylor i sommer.

GIFTER SEG: Fredric Aasbø. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
GIFTER SEG: Fredric Aasbø. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

OLYMPIATOPPEN (Dagbladet): Fredric Aasbø (34) bedriver kanskje det som omtales som en «nisjeidrett», men med åra har han skapt seg et stort navn både i Norge og i utlandet.

VERDENS BESTE: Aasbø driver med drifting. Foto: Kostas Lymperopoulos/CSM/REX
VERDENS BESTE: Aasbø driver med drifting. Foto: Kostas Lymperopoulos/CSM/REX Vis mer

Drifting-stjerna er tidenes mestvinnende i motorsporten som er en kontrollert form for sladding. Det går ut på å få bakhjulene til å miste grepet mot underlaget, slik at bilen spinner gjennom svingene.

- Jeg føler meg bra, jeg er klar for en ny sesong. Jeg jobber med å bli 100 prosent klar. Målet er å knuse alle konkurrentene, sier Aasbø til Dagbladet.

Gifter seg

Det nye året bringer imidlertid spennende ting for 34-åringen også på hjemmebane. I sommer skal han gifte seg med sin amerikanske kjæreste, Hunter Taylor.

- Vi skal gifte oss på Koster (svensk øygruppe sør for Fredrikstad, red.anm.). Da blir det et «destination wedding» også for de norske gjestene. Det blir fint å vise den norske skjærgården for gjestene fra utlandet, også. Og det er en bilfri øy, selv om ingen av kompisene mine tror på det, gliser Aasbø.

Taylor, opprinnelig fra San Diego i delstaten California i USA, har allerede flyttet til Tomter i Østfold og lærer seg norsk.

Hun har også fått interesse for drifting.

- Hun er oppvokst i offroad racing-miljøet. Det er det mye av sør i California. Det er artig å se kulturforskjellene mellom oss, men også likhetene, sier Aasbø.

Vil slå ham

Men nå som hun har begynt med drifting, har hun også som mål å slå forloveden.

- Hun kan klare det, men det må bli én gang. Jeg skal gjøre alt jeg kan for at hun ikke skal greie det, flirer Aasbø.

Han er stolt av kjæresten, som han sier nå har blitt et forbilde for andre og yngre jenter som er engasjerte i bilsport.

- Hun har lært veldig mye på kort tid. Det er kjempegøy. Men det kuleste er at hun har blitt et forbilde. Det varmer hjertet mitt, sier han.

- Går det bare i bil hjemme hos dere?

- Det går definitivt ikke bare i bil. Vi prøver å ha fri og gjøre andre ting. Å ha balanse, er viktig. Og det hjelper hun meg med. Jeg trenger stabilitet.

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer