NATURLIG: Ole Gunnar Solskjær virket totalt uanfektet av presset da han kom inn og tok over jobben som manager for Manchester United, sier Dion Dublin. Foto: Simon Bellis/Sportimage via PA Images /NTB scanpix
NATURLIG: Ole Gunnar Solskjær virket totalt uanfektet av presset da han kom inn og tok over jobben som manager for Manchester United, sier Dion Dublin. Foto: Simon Bellis/Sportimage via PA Images /NTB scanpixVis mer

Dion Dublin om Solskjærs første dag

Avslører detaljer om Solskjærs første dag: - Som han hadde vært der hele sitt liv

Tidligere Manchester United-spiss Dion Dublin hyller nordmannens ledelse av storklubben, og avslører hva nordmannen gjorde fra hans første dag i jobben.

Halvannen måned er gått siden den overraskende beskjeden kom om at Ole Gunnar Solskjær var mannen Manchester United gikk for som en midlertidig løsning på trenerspørsmålet etter at José Mourinho ble sparket.

Ansettelsen har så langt vært en ubetinget suksess for klubbdirektør Ed Woodward. Solskjær står med åtte seire og en uavgjort på sine ni første kamper i jobben, og har vokst fram som et sterkt alternativ til å få jobben på permanent basis.

Mot Burnley tirsdag kom det første poengtapet. Det var ikke alle fans like fornøyde med. Se videoen under.

POENGTAP: Fansen var misfornøyd med Solskjærs taktiske vurderinger da nordmannen gikk på sitt første poengtap som manager for Manchester United i 2-2-kampen mot Burnley. Video: Kristoffer Løkås Vis mer

Hadde med sjokolade

For dem som var til stede da Solskjær først ankom den 21. desember er det kanskje ikke så overraskende at ting har gått så bra. Tidligere Manchester United-spiller Dion Dublin fortalte om Solskjær første dag på jobben i debattprogrammet The Debate på Sky Sports, og sier at det var som om nordmannen aldri hadde gjort noe annet enn å lede Manchester United.

Den tidligere storspissen var nemlig tilfeldigvis på plass på Manchester Uniteds treningsfelt Carrington. Det var særlig Solskjærs aura og personlighet som skinte på den første dagen, mener Dublin.

EKSPERT: Dion Dublin hadde stor suksess på 90-tallet som spiss for Coventry og Aston Villa. Foto: NTB Scanpix
EKSPERT: Dion Dublin hadde stor suksess på 90-tallet som spiss for Coventry og Aston Villa. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg var der på hans aller første dag da han kom til treningsfeltet. Han bare kom inn som han hadde vært der hele sitt liv.

- Det første han gjorde da han ankom treningsfeltet var å gi resepsjonisten Kath et kyss på kinnet, ei plate med norsk sjokolade, og sa det var godt å se henne igjen før han gikk rett opp til kontoret, forteller Dublin.

Resepsjonisten Kath Phipps som har vært i klubben i over 50 år, siden 1967, er en høyt verdsatt medarbeider i klubben.

Det er ikke bare med personalet Solskjær kommer godt overens. Både spillerne og fansen har trykket nordmannen til sitt bryst, mener den tidligere engelske landslagsspissen.

- Atmosfæren har endret seg på treningsfeltet, det har endret seg på stadion på de hjemmekampene jeg har vært. Når du har spillere som er glade for å spille for deg og for klubben igjen og det betyr noe å spille med klubblogoen vil du få resultater som manager, sier en imponert Dublin.

Fortjener ros

Dublin hyller innvirkningen Solskjær har hatt siden han tok over, og mener 45-åringen har fortjent alle rosen han får for at de samme spillerne som slet under Mourinhos ledelse, nå blomstrer under hans ledelse.

- Selv om vi skal gi spillerne all ros fordi de har vært briljante, noe de har vært, er vi nødt til å gi Ole honnør for dette også. Når det går dårlig er det managerens skyld, så kanskje det er managerens skyld når det går godt også. Spillerne spiller med litt mer frihet. Mye av det er takket være Ole, sier Dublin ifølge Manchester Evening News.

Særlig rose Dublin båndet Solskjær har skapt til spissen Marcus Rashford. Stortalentet har vært i fyr og flamme etter at Ole Gunnar Solskjær tok over som midlertidig Manchester United-manager.

21-åringen hadde bare scoret fire mål på sine siste 22 kamper i Premier League før kristiansunderen tok over. Under ledelse av den tidligere akademi-treneren har Rashford scoret fem mål på seks seriekamper fra start.

- Han skal ha ros for Manchester Uniteds prestasjoner, også for individuelle spillere som han har tatt til side. Han har sagt noen ord i øret til Rashford og fortalt ham at han skal ta seg tid når han er i scoringsposisjon, sier Dublin.