Avslører: Disse står bak Northugs omstridte bilde

Studenter bak dagens mest omtalte bilde.

FIKTIV SAMTALE: Petter Northug publiserte en fiktiv samtale mellom Vidar Løfshus og Tor Arne Hetland på sosiale medier i går. Men det er ikke Northug selv som har laget den. Skjermdump: Petter Northug på Instagram
FIKTIV SAMTALE: Petter Northug publiserte en fiktiv samtale mellom Vidar Løfshus og Tor Arne Hetland på sosiale medier i går. Men det er ikke Northug selv som har laget den. Skjermdump: Petter Northug på Instagram Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Dette er ment som ren humor, sier William Brekke til Dagbladet.

Han er en av tre studenter bak Norges mest omtalte bildet i dag.

Mandag kveld publiserte nemlig Petter Northug et bilde i sosiale medier som viser en fiktiv samtale mellom landslagssjef Vidar Løfshus og herretrener Tor Arne Hetland.

STUDENT: William Brekke er en av tre som står bak bildet som Northug publiserte. Foto: Privat
STUDENT: William Brekke er en av tre som står bak bildet som Northug publiserte. Foto: Privat Vis mer

Bildet kommer i kjølvannet av at Northug er vraket til verdenscupen i Finland kommende helg - og i dag opplyser Norges Skiforbund at Northug-saken er blitt en personalsak.

Bildet som Northug publiserte i sosiale medier er det derimot ikke han selv som har laget. Det var Kampanje som først omtalte saken.

Det er tre studenter ved Norges Handelshøyskole (NHH) som egentlig står bak. De satte sammen den fiktive samtalen og sendte det til Northug via Snapchat - en bildetjeneste på mobiltelefonen.

- Vi forsøkte å lage en humoristisk vri og dette er ikke noe personlig rettet mot noen. Vi sendte bildet til Northug, og ble litt overrasket over det som skjedde videre i går kveld, sier Brekke.

- Dere føler ikke at dere tråkker på noen andre løpere ved å lage dette?

- Nei, vi tror alle skjønner at dette er ment som humor, sier Brekke.

Bildet falt trolig i smak hos skistjernen, som valgte å viderebringe budskapet til sine 395 000 følgere på bildedelingstjenesten Instagram.

- Skivebom

Brekke og to andre studenter, som ønsker å være anonyme, er hjernene bak stuntet. De forventer ingen sinte telefoner fra landslagsledelsen.

- Nei, men dersom noen ønsker å diskutere laguttaket, så stille jeg gjerne med i debatten, sier Brekke, som ikke legger skjul på at han ønsker Northug med i troppen.

- Hva tenker du om at dette bildet kan være med på å lage trøbbel for Northug?

- Jeg registrerer at skiforbundet kaller det hele en personalsak. Jeg mener det er skivebom å lage en eventuell personalsak av dette, sier Brekke.

Northugs manager Are Sørum Langås forklarer følgende dagen derpå:

- Det er en form for humor i kampens hete. Petter har ingen negative tanker om lagkompisene sine, dersom noen tror det. Petter bruker Instagram til humor og selvironi, det vet alle på landslaget, sier Langås til Dagbladet.

Norges Skiforbund varsler følgende tirsdag formiddag:

- Dette er en sak som vi håndterer intern og direkte med Petter Northug. Personal i denne sammenhengen betyr at vi følger opp dette internt, skriver medieansvarlig i skiforbundet Gro Eide i en SMS til Dagbladet.

Bildet viser følgende samtale mellom Løfshus og Hetland:

  • Løfshus: - Vi tar vel ikke med Northug til Ruka?
  • Hetland: - Selvfølgelig ikke, vi må prioritere medaljegarantister i OL-sesongen. Kjør inn Golberg, Krüger, Holund, Tønseth, Fossli og Brandsdal. Mesterskapsløpere med X-faktor.
  • Løfshus: Og vi får ikke pes i media?
  • Hetland: - Seff ikke. Papa Esten O. i dagbladet kommer til å backe oss.

Langt nede

I et nytt intervju med Eurosport forteller Tomas Northug at han synes synd på broren. Tomas skal være ekspert på kanalen under OL, og la opp som skiløper forrige sesong.

- Petter hadde ikke tatt dette så tungt om han ikke hadde vært i god form, så ærlig er han med seg selv og de rundt seg, sier lillebror Northug til Eurosport.

- Når Petter er så langt nede, får jeg nesten ikke pratet med ham.

Totalt ti herreløpere får gå verdenscupåpningen i Finland. Petter Northug er ikke blant disse.

Til Kampanje forteller Brekke.

- Kompisen min svarte på tiltale og laget dialogen mellom Løfshus og Hetland, og jeg gjorde som jeg tidligere hadde lovet. Fem minutter etter at Skiforbundet slapp pressemeldingen med uttaket la jeg ut bildet. Vi «tagget» Chris Jespersen og Petter Northug, og utover kvelden fikk vi en like fra Jespersen. Da tok en av de andre og sendte en snapchat av bildet til Northug. Det ble et screenshot og en melding fra Petter før han la det ut, sier Brekke til Kampanje.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer