Sir Alex Ferguson i ny dokumentar:

Avslører drama: - Var redd jeg aldri kom til å snakke igjen

Trenerlegenden snakker ut om hjerneoperasjonen i ny dokumentar.

SNAKKER UT: Sir Alex Ferguson snakker ut om hjerneoperasjonen i ny dokumentar. Foto: Martin Rickett/ Pa Photos / NTB
SNAKKER UT: Sir Alex Ferguson snakker ut om hjerneoperasjonen i ny dokumentar. Foto: Martin Rickett/ Pa Photos / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sir Alex Ferguson er best kjent som manageren som gjorde Manchester United til den storklubben vi kjenner den som i dag. Den skotske 79-åringen ledet Manchester United til 38 trofeer på 26 år - 13 Premier League-titler, to Champions League-titler og en haug med andre trofeer.

Skotten kom til Manchester-klubben i 1986, men slet med å levere jevne resultater. I sin andre sesong endte de røde djevlene riktignok på en andreplass, men sesongen etterpå ble en fiasko med en 11.- plass.

På en filmfestival i Glasgow i februar, var det premiere på hans nye dokumentar. «Sir Alex Ferguson: Never Give In» gir seerne et innblikk i skottens liv, og om hans helseproblemer som han har slitt med de seineste åra.

- Skremmende

For tre år siden kom nyheten om at Ferguson var rammet av hjerneblødning og kjempet for livet.

Ferguson ble hasteinnlagt på sykehus, hvor han også ble operert.

I kjølvannet av operasjonen florerte det med støttemeldinger til skotten. Blant dem som kom med støttende ord, var nåværende Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær.

- Han hadde en fantastisk evne: Han kjente spillerne i Manchester United som mennesker. Han kjente Silje, kona mi. Til henne kunne han si: «Ole Gunnar tenker for mye.» Han tok seg tid til å snakke med alle, sa Solskjær til Dagbladet i mai 2018.

FØRSTE ORD: Alex Ferguson forteller at han gleder seg til å se Manchester United igjen denne sesongen. Video: Manchester United / Facebook / NTB / Ørjan Ryland Vis mer

Han fortsatte:

- Du blir litt sjokkert og redd - og håper at det går bra med ham. Det er en mann jeg har kjent i store deler av karrieren.

Fikk ikke ut et ord

I dokumentaren, som har premiere i Storbritannia på Amazon Prime 29 mai, snakker Ferguson ut om tida etter operasjonen. I en Q&A med sønnen Jason, som har produsert dokumentaren, åpner Ferguson opp om frykten han opplevde,

- Jeg mistet stemmen, kunne ikke få ut et ord. Det var skremmende, skikkelig skremmende, sier han ifølge The Guardian.

- Alt gikk gjennom tankene mine: Kommer jeg til å få hukommelsen min tilbake? Kommer jeg noen gang til å snakke igjen?

I spørrerunden forklarte Ferguson også om hvordan han opplevde statusen han fikk da han sikret sin første Premier League-tittel. Skotten beskriver det som det beste minnet han har av Manchester United-supporterne.

- Herregud. Jeg kom meg ikke ut av parkeringsplassen den dagen. Det var tusener av dem. De kunne gjort meg til president den dagen, forklarte 79-åringen.

INTERVJU: I dette eksklusive intervjuet med Dagbladet åpner Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær opp om blant annet coronasituasjonen i Premier League, overgangsplaner og ryktene om sparken. Video: Henrik Ljosland Vis mer

Snakker med Solskjær

Den tidligere manageren hadde Solskjær under sine vinger da nordmannen spilte i klubben.

Ferguson hentet Solskjær fra Molde i 1996, men hans tidligere manager har ikke uttalt seg flittig om prestasjonene til hans tidligere elev.

Da Dagbladet snakket med Solskjær i januar, ville ikke nordmannen si så mye om hva de to snakker om, men han kunne fortelle at de to ofte snakker sammen.

- Det er ingen hemmelighet at han er en veldig god støtte for meg, men jeg vil ikke mase for mye på han.

- Men det hender at dere snakker sammen fortsatt?

Ja da, selvfølgelig. Han er jo på de fleste kampene, og familien min har vært og sett på og sagt hei til han. Vi treffes, men selvfølgelig med god avstand, sa Solskjær til Dagbladet i januar.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer