Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Granit Xhaka svarer fansen

Avslører drapstrusler mot kona

Det har stormet rundt Granit Xhaka de siste dagene etter hans utbrudd mot Arsenal-fansen. Nå har han bedt om unnskyldning.

GIR SVAR: Granit Xhaka har svart fansen etter at han ble utsatt for buing i kampen mot Crystal Palace. Foto: Paul Terry / Sportimage via PA Images / NTB Scanpix
GIR SVAR: Granit Xhaka har svart fansen etter at han ble utsatt for buing i kampen mot Crystal Palace. Foto: Paul Terry / Sportimage via PA Images / NTB Scanpix Vis mer

Arsenal-stjerne Granit Xhaka har fått stor oppmerksomhet den siste tida. Grunnen er fordi han ble rasende da fansen først jublet da han ble byttet av banen, deretter buet de på sin egen kaptein.

Da han var på vei ut, svarte han fansen med å si «fuck off» mot tribunen. Dette var altså i den seineste Premier League-kampen der Arsenal tok imot Crystal Palace.

Mange reaksjoner

Siden den gang har han både fått støtteerklæringer, men også kritikk for sin oppførsel. Blant annet Lucas Torreira uttrykte sin støtte overfor sin kaptein allerede under selve episoden.

Bilder i etterkant viste at Torreira var tydelig preget av behandlingen Xhaka fikk av fansen.

- Hadde ikke lyst å publisere disse bildene, men følte jeg måtte. Dette er Lucas Torreiras emosjonelle reaksjon til hetsen Granit Xhaka mottok etter byttet, i tårer og utrøstelig. Absolutt kjærlighet og respekt for kapteinen sin, skrev fotografen Stuart Macfarlane på Twitter.

Men det var ikke alle som var støttende overfor Xhaka. For andre mener at hans oppførsel ikke var akseptabel i det hele tatt.

- Det vi så på søndag var rett og slett uakseptabelt. Xhaka er kanskje kaptein akkurat nå, men han kan ikke være kaptein etter dette. Faktum at han ikke umiddelbart la seg flat og beklaget overfor fansen for oppførselen sin tyder på at han sannsynligvis fremdeles er både opprørt og sint, uttalte tidligere Arsenal-spiller Charlie Nicholas, som er ekspert hos Sky Sports.

Avslører drapstrusler

Men nå har altså Arsenal-kapteinen selv uttalt seg om hendelsen for første gang.

- Scenene som fant sted rundt mitt bytte rørte meg veldig. Jeg elsker denne klubben, og jeg vil alltid gi 100 prosent av og på banen, skriver han i en uttalelse på Arsenals Twitter-konto.

Han skriver videre at det ikke har vært ei lett tid, og at han har blitt såret av kommentarer fra fans i det siste. Noen av dem er av grovere sort.

- Folk har sagt ting som «Vi skal brekke beina dine», «(Vi skal) drepe din kone» og «Vi ønsker at dattera di får kreft». Dette har hisset meg opp, og det nådde kokepunktet da jeg følte på avvisningen på søndag, skriver han.

Videre skriver han at ønsker å glemme det hele, og ber samtidig om unnskyldning for sin reaksjon overfor fansen.

Xhaka ble ikke tatt med i troppen mot Liverpool da de møttes i Ligacupen på onsdag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media