Emil Iversen overrasket over Petter Northugs feiltrening

Avslører: Drømmen om Sundby felte Northug. - Hadde jeg gjort det samme, hadde jeg ligget i gravgården

Fantasiene om å slå Martin Johnsrud Sundby på trening, ble for virkelighetsnære for Petter Northug. De intense drømmene om å bli best igjen, ble hans bane.

KLAR: Emil Iversen er trygg på at VM-formen vil være på topp i Lahti. Han er mer usikker på kompisen Petter Northug. Foto:  Bjørn Langsem / Dagbladet
KLAR: Emil Iversen er trygg på at VM-formen vil være på topp i Lahti. Han er mer usikker på kompisen Petter Northug. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SJUSJØEN (Dagbladet): Ryktene om at Petter Northug har trent for lite, stemmer ikke ifølge Emil Iversen. 25-åringen fra Meråker forteller nå hva han tror felte Northug rett før sesongstarten.

- Den som tror Petter ikke var seriøs nok, tar feil. Han var besatt av å ta igjen forspranget til Martin Johnsrud Sundby. Petter ville litt for mye, forteller Iversen til Dagbladet.

Gladgutten kom inn i verdenstoppen som et slags speilbilde av Northug i fjor. Duoen har vært gode venner i fire-fem år og ofte delt rom på samlinger. Iversen har flere av de samme kvalitetene som Northug, både i form av spisskompetansen på ski, spurtstyrken og humoren.

Når det gjelder treningsmetoder og -prinsipper, finner vi imidlertid noen ulikheter. Det er trolig de ulikhetene som gjør at Iversen nå er bedre enn sin læremester og at Northug gikk på en gedigen smell før sesongen.

Northugs fantasitabbe

Det overrasker Iversen, i visshet om at Northug i en årrekke har blitt omtalt som «Petter Smart» på treningsfronten og ofte har kritisert andres treningsmetoder.

- Hvis jeg hadde trent like hardt som Petter, hadde jeg nok ligget på Meråker kirkegård nå. Han trener ekstremt hardt. Jeg kjører et mer safe opplegg. Det er en av mine styrker. Jeg har mer overskudd og kommer til å fortsette med det ut karrieren, forteller Iversen til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer