Eivind Henriksen

Avslører finaledrama

Eivind Henriksen (31) tok sin tredje medalje på like mange forsøk.

MEDALJE: Eivind Henriksen kom på pallen og tok bronse i slegge. Foto: Lise Åserud / NTB
MEDALJE: Eivind Henriksen kom på pallen og tok bronse i slegge. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

MÜNCHEN/OSLO (Dagbladet): Sleggekaster Eivind Henriksen tok bronse med et kast på 79,45 meter under friidretts-EM i München torsdag. Det er hans andre mesterskapsmedalje denne sommeren.

Etter at bronsen var et faktum avslørte Henriksen om dramatikk inn mot finalen.

- Det føles utrolig deilig. I dag var en ekstremt dårlig dag, for jeg hadde veldig vondt i knærne. Det er mye som jeg har trøblet med i mange år så er det litt nytt også. Jeg har konstant verk i scenen som fester seg til kneskåla. Det er vanskelig å få trykket til med beina når jeg skal kaste, sa han til NRK.

- Jeg følte etter VM at jeg hadde mulighet til å slå alle, fortsatte han.

Det er også hans tredje medalje på de tre siste mesterskapene. I Tokyo-OL i 2021 ble det en sensasjonell sølvmedalje, mens i VM tidligere i sommer ble det bronse på Bjørndal-mannen.

Det var tidenes første norske sleggemedalje i et verdensmesterskap. Henriksen endte på pallen tross pågående hjerteflimmer.

Henriksen kom til mesterskapet på tross av at han har slitt med hjerteflimmer, og tok seg til EM-finalen med et kast på 77,27 meter.

I finalen slo han til med 79,45 meter, noe som sikret ham bronse. 31-åringen har en personlig rekord på 81,58. Det var hans første medalje i EM.

Henriksen kastet først dødt, før han fulgte opp med et annetkast på 77,60. 32-åringen kastet dødt igjen i sitt tredje forsøk, men økte lengden sin til 79,45 i kast fire.

Med 78,18 og 77,00 i sine to siste kast, ble 79,45 hans lengste kast.

Polske Wojciech Nowicki vant med et kast på 82 meter. Ungarske Bence Halasz fulgte på sølvplass med 80,92 meter.

Henriksen kastet i nettet i første omgang og så tydelig misfornøyd ut med underlaget. Det hadde regnet kraftig i minuttene før konkurransen, og det dryppet også litt underveis. Det stoppet ham ikke fra å sikre medalje.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer