Line Andersen:

Avslører flere jobbtilbud

Line Andersen åpner opp om tida etter NRK-konflikten, og avslører at det slett ikke var en selvfølge at hun skulle tilbake på TV-skjermen.

TILBAKE: Line Andersen vender tilbake på TV-skjermen i februar. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
TILBAKE: Line Andersen vender tilbake på TV-skjermen i februar. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

ROCKEFELLER (Dagbladet): Dagbladet var på plass på Rockefeller da Discovery inviterte til lansering av vinter- og vårprogrammet for 2022 på kanalen. Der presenterte de blant annet planene for sendingene under OL i Beijing.

Det norske folk vil få et gjensyn med den profilerte journalisten og programlederen, Line Andersen, som er tilbake på TV-skjermen etter NRK-konflikten som til slutt førte til Andersen og statskanalen havnet i retten. Partene løste til slutt konflikten og gikk hver til sitt.

Andersen skal lede alpinsendingene for kanalen, samt guide seerne gjennom de første øvelsene, som blir vist på natta, norsk tid.

Var usikker

Til Dagbladet letter Andersen på sløret om tiden etter konflikten med sin tidligere arbeidsgiver.

- Den var vært rolig. Jeg har tatt alle ting til vurdering i forkant, så det er ingenting som kommer som et sjokk. Tiden etterpå har vært veldig hyggelig. Jeg føler meg veldig godt ivaretatt. Jeg har mye kontakt med mine gamle kollegaer, som jeg er veldig glad for, sier Andersen.

Det var derimot ikke en selvfølge at hun skulle tilbake på TV-skjermen.

- Jeg har jo lurt på hva jeg skal drive med. Jeg har sagt nei til noe, og endte til slutt med å si ja til Discovery. Jeg var veldig opptatt av at jeg ikke ville være på skjermen «bare for å være på skjermen», men at jeg skulle ha noe der å gjøre. Det er jo de der hjemme som opplever meg på TV. For min del ville vil jeg gjøre en best mulig jobb, og da ville jeg gjøre noe jeg kunne stå inne for, sier den nybakte Discovery-profilen.

NY DISCOVERY-PROFIL: Line Andersen på Discoverys lansering av vinterens og vårens programmer på TVNorge, discovery+ og Discoverys kanaler. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
NY DISCOVERY-PROFIL: Line Andersen på Discoverys lansering av vinterens og vårens programmer på TVNorge, discovery+ og Discoverys kanaler. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer

- Kan du avsløre hva du har sagt nei til?

- Nei, det kan jeg ikke, sier Andersen med et smil.

Hun fortsetter:

- Det handler ikke om at de tingene har vært for små eller ikke gode nok, men det vil kanskje bli inntrykket. Det har vært veldig hyggelige forespørsler, og så var det bare sånn at jeg rett og slett takket nei.

Takker for tilliten

Den tidligere NRK-profilen jobbet en årrekke i statskanalen, men som kjent fikk arbeidsforholdet en brå slutt. Hun er takknemlig for tilliten fra Discovery, men hadde levd fint med om TV-karrieren var over.

- Jeg tar det som en hjertevarm tillitserklæring at det har gått så fort, og at denne kanalen fokuserer på hva jeg har levert tidligere. Jeg kjenner jo mange her fra før, men det var ikke gitt.

Men:

- Det ville ikke vært sånn at jeg hadde ligget på sofaen hjemme og grått dersom jeg ikke kom tilbake på TV, men da sjansen bød seg, var jeg veldig glad for det. Så får vi håpe at de der hjemme blir fornøyde, sier Andersen til Dagbladet.

Hun håper hun ikke har mistet gamle kunstner.

- Jeg gleder meg enormt, men synes også det er litt skummelt. Tenk om jeg ikke har det lenger. Men jeg tar en utfordring, og jeg liker jenter som tar sjanser. Det var ikke noe alternativ å feige ut, avslutter hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer