NFL-spiller Ryan Russell:

Avslører forholdet etter utpressing

- Ja, jeg er biseksuell, sier fotballstjerna Ryan Russell.

KJÆRESTE: Nylig avslørte NFL-stjerna Ryan Russell at han er i et forhold med Corey O'Brien. Foto: Reinhold Matay
KJÆRESTE: Nylig avslørte NFL-stjerna Ryan Russell at han er i et forhold med Corey O'Brien. Foto: Reinhold MatayVis mer

Ryan Russell er en amerikansk fotballspiller som har spilt tre sesonger i NFL. Fotballspilleren, som for øyeblikket står uten kontrakt, ble draftet av Dallas Cowboys i 2015 etter å ha spilt collegefotball på Purdue. Russell spilte ett år i Cowboys før han dro til Tampa Bay Buccaneers og spilte der i to år. Til tross for en lengre periode i den amerikanske ligaen, var det få som egentlig visste hvem Russel var.

Fotballstjerna fortalte nylig til ESPN at han skjulte den seksuelle identiteten sin i tre år. Årsaken var fordi han fryktet det ville være slutten på karrieren dersom han var ærlig om å være biseksuell.

- Det ga mest mening å skjule hvem jeg var. Det er så hard konkurranse i ligaen, og den aller minste ting kan føre til at styret velger en annen for jobben, sier Russell.

Det har ikke vært enkelt for Russell. Videre forteller han at gjennom hele oppveksten måtte fotballspilleren veksle mellom to ulike deler av seg selv. Han var fotballspiller, men han elsket også å skrive dikt og romantiske fortellinger.

Fotballspilleren følte at han måtte ofre det personlige livet for fotballen.

- Til tross for at jeg fortalte mine næreste og ga meg selv lov til å date menn og kvinner hemmelig, så drev jeg meg selv bort fra å leve et åpent liv.

- Jeg måtte være forsiktig med å møte andre gutter og bli involvert med dem i sesongen. Og samtidig som jeg knyttet tette vennskap med lagvennene mine, så kunne jeg ikke være hundre prosent ærlig om hvem jeg er og hva som skjer i livet mitt.

Artikkelen fortsetter etter videoen.

I HARDT VÆR: Carolina Panthers quarterbacken Cam Newton gjorde narr av en kvinnelig reporter. Det har satt sinnene i kok verden over. Video: CNN Vis mer

Trussel

Etter hans første sesong i NFL for Dallas Cowboys, tok en anerkjent blogger kontakt. Vedkommende hadde bilder av en mann Russel datet, og også videobevis på at de var sammen.

- Til tross for at det ikke fantes noen bilder på sosiale medier av oss to, så passet datoen, tidene og posisjonen nok til at bloggeren kunne bruke det mot meg. Han kunne avsløre at jeg var i et homofilt forhold. Mitt profesjonelle liv krasjet med mitt personlige liv, forteller Russell.

Videre forteller han at han ba bloggeren om å la være å offentliggjøre det.

- Jeg var sikker på at det ville drepe karrieren min. Han kom til å utrydde den barndomsdrømmen som jeg har jobbet så hardt for, sier Russell.

Etter å ha hørt hva Russell hadde å si, valgte bloggeren å holde det hemmelig.

- Han sa han gjorde meg en tjeneste, men at jeg burde være mer forsiktig. Til tross for at ulike seksualiteter er på alle områder i samfunnet i dag, så er det fortsatt så usynlig i profesjonell sport, at en rykteblogger mente han gjorde meg en tjeneste. Ingen bør få hjelp til å ikke være seg selv, fortsetter han.

Viser fram kjæresten

Derfor velger Russell nå å stå fram som biseksuell. Først i et åpent brev til ESPN, og deretter i det offentlige liv. Nylig viste fotballstjerna fram kjæresten Corey O'Brien i Santa Monica, hvor de gikk hånd i hånd.

Han så ut til å være i godt humør da han hentet kaffe med kjæresten, som jobber som profesjonell danser.

Fotballspilleren har slitt med ei skulderskade over lengre tid, men håper nå at han kan komme tilbake til NFL, samtidig som han kan være helt ærlig om sin seksualitet.

- I dag har jeg to mål. Å vende tilbake til NFL og leve mitt liv åpent. Jeg vil følge drømmen om å spille amerikansk fotball, men jeg vil også være den personen jeg er, avslutter han.