Avslører grusomheter før VM

Flere voldtektspåstander ryster før kvinne-VM i fotball.

STÅR FRAM: Carolina Rozo. Foto: NTB Scanpix
STÅR FRAM: Carolina Rozo. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Spillerorganisasjonen Fifpro kom tidligere denne uka kom med fem eksempler på potensielle overgrepssaker i kvinnefotballen de siste månedene. Det vekker oppsikt bare ei uke før fotball-VM for kvinner starter.

Alex Duff, kommunikasjonsmedarbeider i Fifpro, forklarer til Dagbladet at de nå vil rette oppmerksomheten mot problemet for å gi flere trygge rammer i fotballen.

Fifpro jobber nå med en rapport om seksuelle overgrep i fotballen, og jobber med et prosjekt som skal forebygge liknende saker i framtida. Saken er omtalt i svenske Expressen.

Den tidligere svenske keeperen, Caroline Jönsson, som nå sitter i Fifpros styre, er positiv til at sakene nå ser dagens lys:

- Vi jobber for fullt med å synliggjøre problemene. Det er selvfølgelig fryktelige påstander, men det betyr at vårt arbeid begynner å få gjennomslag, sier Jönsson til Expressen.

Hun fortsetter:

- På en måte er jeg glad for at det kommer fram. Det sier mye om arbeidet vi gjør. Vi vil at flere skal tørre og stå fram hvis de har blitt utsatt for et overgrep,

- Seksuelt utnyttet

I Afghanistan skal spillere på damelandslaget ha blitt seksuelt utnyttet av trenere og andre i støtteapparatet. Sju spillere har stått fram og fortalt om overgrepene, som skal ha pågått over flere år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer