Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Avslører hemmelig detalj før finalen

På drakta til Nederlands store stjerne, Estavana Polman, er det et skjult budskap.

DRAKTNUMMER: Camilla Herrem og Estavana Polman forteller om valget av draktnummer. Video: Rødt Kort Vis mer

KUMAMOTO (Dagbladet): Hun kan både ha sitert John Lennon og Ozzy Osbourne. Nederlands store stjerne, Estavana Polman, er uansett i strålende humør før VM-finalen.

«I'm a dreamer», sier hun, og er ikke den eneste. Det nederlandske landslaget har tapt tre kamper i VM, men er likevel i finalen i Japan. Få levnet de oransje store sjanser mot Russland, men Polman og co. kriget innbitt hele veien, og vant til slutt med ett mål.

Nederland har aldri vunnet håndball-VM, men har en gylden sjanse når Spania venter i Park Dome søndag. I 2015 tapte de finalen mot Norge, og i 2017 ble det bronsemedalje.

- Ikke nevn det!, sier Polman om Nederlands forbannelse.

- Frem til nå har vi ikke det, men vi har en sjanse. Vi skal gå inn med alt vi har, og kjempe så godt vi kan.

JULESTEMNING: De norske jentene gjør sitt for å skape julestemning under håndball-VM i Japan. Video: Rødt Kort Vis mer

Verdensklasse

Polman har vært en av VMs virkelig store spillere, og er den eneste som er inne på topp 10-lista over både målscorere og tilretteleggere.

Totalt har det blitt 49 mål og 36 målgivende pasninger. Russland fant aldri ut av henne, og hele ni ganger fikk hun hoppe opp og banke ballen i mål. Stjernas skuddvilje var helt avgjørende for at laget gikk videre.

- Hvorfor ikke skyte? Noen ganger går den inn, andre ganger ikke. Vet du hva som er så fint med håndball? Du får alltid muligheten til å skyte igjen, ler hun.

Inspirert av brødrene

Polman spiller til vanlig i danske Esbjerg, hvor seks norske spillere også har klubbhverdagen sin.

Blant dem, er Marit Malm Frafjord, som har 11 mesterskapsmedaljer med Norge. Den norske landslagslegenden kom til Danmark etter Polman, men har snappet favorittnummeret til nederlenderen.

Hun har nemlig funnet seg til rette i et nytt nummer.

- Jeg var alltid nummer 13, men så kom jeg til Danmark og det var opptatt. Tvillingbroren min spiller med sju og storebroren min med nummer ni, så da valgte jeg 79, avslører Polman.

Hun kom til Esbjerg i 2013, og lokket etter hvert kjæresten, Rafael van der Vaart, til å ta turen også. Fotballstjerna har fulgt VM fra tribunen - inntil nylig.

- Han dro akkurat hjem. Det er derfor jeg spiller så godt nå, ler Polman.

Stolt kjæreste

Dagbladet møtte paret tidligere i VM. Den tidligere Real Madrid-stjerna er fryktelig stolt over kjæresten og hva laget har oppnådd.

- Veldig, veldig. Du vet, det er VM. Jeg har også spilt i VM, og det er spesielt. Det er så mange nasjoner med. For meg er det ganske nytt med håndball. Det er min tredje turnering nå, og jeg elsker det, smiler fotballegenden.

Polman og van der Vaart har dattera Jesslynn (2) sammen. Hun var også med på tur til Japan, men ble med faren hjem.

Avkast i VM-finalen er kl. 12.30 norsk tid.