- Avslører hemmelig Haaland-møte

To av fotballeuropas mektigste menn møttes mandag. Et møte der Erling Braut Haaland (21) var et av temaene, ifølge overgangsguru Fabrizio Romano.

ETTERTRAKTET: Erling Braut Haaland. Foto: Reuters
ETTERTRAKTET: Erling Braut Haaland. Foto: Reuters Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Borussia Dortmunds norske superspiss Erling Braut Haaland blir daglig koblet til flere av de absolutt største klubbene i Europa, og hans agent Raiola har flere ganger uttalt at nordmannen er åpen for en overgang.

Et møte mandag setter igjen fyr på ryktebørsen og hinter om at Barcelona kan være Haalands neste stoppested.

For Barcelona-president Joan Laporta og Haaland-agent Mino Raiola skal tidlig denne uka avholdt et hemmelig møte i Torino for å diskutere sistnevntes klienter.

En av dem er selvfølgelig Haaland, og han skal naturlig nok ha vært et av temaene, skriver vanligvis velinformerte Romano på Twitter.

MEKTIG: Haaland-agent Mino Raiola. Foto: PA
MEKTIG: Haaland-agent Mino Raiola. Foto: PA Vis mer

- Klubbens prioritet

Ifølge den også troverdige journalisten Gerard Romero skal Haaland være Barcelonas førsteprioritet denne sommeren. Det skal også ha blitt gjort klart ovenfor Raiola på mandagens møte.

Romano skriver på sin side at forholdet mellom Raiola og Barcelona-president Laporta skal være godt, og at Raiola naturlig nok har flere spennende spillere, i tillegg til Haaland, som kan være aktuelle for klubben.

Det skal ha blitt diskutert en rekke av disse spillerne, og møtet skal ha vært veldig positivt, sier Romano på sin YouTube-kanal.

Et av Barcelonas store problemer med en potensiell Haaland-overgang har hele tida vært klubbens økonomi. Den samme som gjorde at klubblegenden Lionel Messi ikke kunne fortsette i klubben.

I sommer avholdt presidenten en pressekonferanse der han la fram økonomien i Barcelona.

- Vi bruker 103 prosent av vår inntekt på å betale lønninger. Det er 25 til 30 prosent mer enn det våre motstandere gjør. Klubbens verdi ligger på minus 451 millioner euro, forklarte Laporta den gang.

Romero hevder imidlertid at de høye herrer i Barcelona tror de kan ordne økonomien, slik at en Haaland-signering kan være mulig. Nye sponsoravtaler og salg skal være slik klubben kan få det til.

Tirsdag gjorde Haaland slik han pleier og scoret to nye mål.

På Raiolas liste

Møtet mellom Raiola og Laporta kommer bare dager etter at førstnevnte var ute i et stort intervju med den tyske TV-kanalen Sport 1, og avslørte hvilke klubber som vurderes som neste stoppested for Haaland.

- Vi har klare tanker om hvor Erling bør gå, og vi ser selvfølgelig på hva markedet har å tilby. Jeg ville vært en dårlig rådgiver dersom jeg ikke gjorde det, sa er Raiola i intervjuet som er delt opp i to deler.

- Han kan, og vil ta neste steg. Bayern, Real Madrid, Barcelona og Manchester City, dette er de store klubbene han kan gå til.

Noen dager seinere gikk agenten ut og presiserte at andre klubber også kan være aktuelle, deriblant Liverpool, Chelsea og Atletico.

Men noe overgang denne vinteren blir det ikke ifølge Raiola.

- Vi kommer til å fortelle Dortmund hva vår idé er, og Dortmund vil fortelle oss deres planer. Det blir ingen avgjørelse i vinter, sier Raiola.

Etter overgangen til Dortmund har Jærbuen vartet opp med 76 mål og 20 målgivende på 74 kamper.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer