Avslører hemmelig sønn

Far og sønn Klemetsen ble et begrep i norsk boksehistorie. I den nye boka røper Ole Klemetsen at han selv har en sønn som ble født i november i 1998. Sønnen skapte turbulens i forholdet mellom bokseren og kjæresten Elisabeth Trædal.

Biografien om Stavanger-bokseren omhandler alt fra den spede barndom, forholdet til familien, via rettssaker til profftilværelse.

Alle oppturene og nedturene som Team Klemetsen har vært gjennom er nøye beskrevet av forfatter Bjørn-Erik Hanssen. Leserne får i boka også et levende innblikk i feiden med Emanuel Steward og «ulvene» i proffsirkuset.

Her er historien om Oles hemmelige sønn Nicholas:

Nicholas ble født i november 1998. Lukkøye fikk gutten etter en tilfeldig kveld på byen. Barnemora er ikke Oles samboer og kjæreste Elisabeth Trædal. Det er derimot en kvinne som i boka bare beskrives med fornavnet Tove.

Ole Klemetsen traff Tove våren 1998 i en periode der han hadde en pause i forholdet til Elisabeth Trædal. Møtet beskrives på følgende måte i boka:

«En vårkveld er Ole på byen. Han treffer Tove og blir med henne hjem. Tove blir gravid. Det vet Ole så langt ingenting om.»

Fortvilet Elisabeth

Ole Klemetsen ble enig med Elisabeth Trædal samme vår at de skulle satse på et forhold sammen. Først flere måneder etter byturen, fikk Stavanger-bokseren beskjed om graviditeten. Slik er det beskrevet i boka:

«Utpå sommeren får han vite at Tove er gravid. Og så nå, som han og Elisabeth igjen har funnet sammen! Ole kvier seg for å fortelle nyheten til Elisabeth og drøyer i det lengste. I august kryper han til korset. Elisabeth møter ham med fortvilelse.»

Etter at Lukkøye var ærlig, ble det krise i forholdet mellom ham og Elisabeth Trædal. Tankene rundt graviditeten gjorde ham aggressiv. Det endte med tap i kampen mot Peter Oboh og rankingfall.

I november 1998 kom Nicholas til verden i Stavanger. I boka beskrives Oles reaksjoner etter fødselen:

«Ole er forvirret. Går det an; den tidligere europamesteren i lett tungvekt med barn på armen? Men som nybakte fedre flest venner han seg til det etter hvert.»

Klemetsen har jevnlig kontakt med den nå snart fire år gamle sønnen.

- Smertefullt

Hva så med forholdet mellom Elisabeth Trædal og Ole Klemetsen?

«For Elisabeth er det et faktum at Ole er blitt far, en smertefull erfaring. Hun og Ole har lenge stridd med vanskeligheter.

Nå føler Elisabeth at hun må velge enda en gang. Kan hun leve med dette? Ja. Ole og Elisabeth er blitt glade i hverandre. Det nye fundamentet for forholdet holder. Nicholas blir ikke stående mellom dem. Han blir deres stolthet.»

FORHOLDET HOLDT: «Nicholas blir ikke stående mellom dem. Han blir deres stolthet,» heter det om Ole Klemetsen og kjæresten Elisabeth Trædal i biografien. Her er de to hjemme i Stavanger et par dager etter Hansvoll-tapet.