Renato Sanches i Bayern München

Avslører hvordan Bayern snappet supertalentet foran øynene på United

Ble hentet til Tyskland tidlig i sommer.

SNAPPET AV BAYERN: 19 år gamle Renato Sanches dro til Tyskland i sommer. Manchester United skal også ha ønsket spilleren. Foto: AP Photo/Matthias Schrader/NTB Scanpix
SNAPPET AV BAYERN: 19 år gamle Renato Sanches dro til Tyskland i sommer. Manchester United skal også ha ønsket spilleren. Foto: AP Photo/Matthias Schrader/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Bayern München brukte rundt 35 millioner euro på 19-åringen Renato Sanches tidlig i sommer, før fotball-EM ble sparket i gang.

- FC Bayern har fulgt Renato Sanches i lengre tid. Vi er glade for at vi har klart å signere ham til tross for konkurranse fra store klubber, sa styreformann Karl-Heinz Rummenigge etter at signeringen var i boks.

Det var en rekke europeiske storklubber som siklet etter Benficas unge midtbanetalent. Manchester United var på dette tidspunktet også interessert i spilleren fra Portugal, noe Bayern München kjente til.

- Vi visste godt at Renato hadde en konkret forespørsel fra Manchester United, sier Rummenigge ifølge tyske Bild.

Men Manchester United hadde ikke noen manager på plass etter at Louis van Gaal fikk sparken som manager etter sesongen.

Det utnyttet Bayern.

- Jeg hørte at United-avtalen ikke kunne bli noe av, siden de ikke visste hvem som ville bli ny manager. Vi inviterte Benfica-presidenten og Sanches' agent til Madrid den kvelden, og vi ble enige og tok hverandre i hånda, sier Rummenigge.

Bayern spilte mot Atlético Madrid i Champions League-semifinalen i Madrid, derav møtet i Spania. Det ble tap for tyskerne, som fant trøst i avtalen med Benfica.

Seinere imponerte Sanches tidvis for Portugal, som gikk helt til topps i EM. Unggutten scoret blant annet et vakkert mål i mesterskapet, og agent Jorge Mendes skal da ha sendt en tekstmelding til Rummenigge hvor det sto:

«Du kan være glad for at du gjorde avtalen tidlig».

Les også: Renato Sanches er Portugals nye juvel.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer