Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Avslører hvordan Messi er på privaten: - Lei av mystikken

- Det blir sagt mye rart om Lionel Messi, sier Eidur Gudjohnsen til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den ene herjer i Molde og blir hyllet som et unikum i Tippeligaen. Den andre herjer i Barcelona og blir hyllet som et unikum i internasjonal fotball.

Likhetstrekkene er der fortsatt, men kompisene Eidur Gudjohnsen og Lionel Messi lever i to ulike verdener. Fra 2006 til 2009 regjerte de imidlertid sammen som lagkamerater i Barcelona.

Der spilte Gudjohnsen sammen med mange store stjerner. Også i klubber som PSV Eindhoven, Chelsea, Monaco og Totteham har islendingen spilt med langt større navn enn de han er kollega med i Molde denne sesongen.

Nå stortrives han med å samarbeide med Sander Svendsen, Fredrik Aursnes, Petter Strand og co. Men ingen av hans nåværende lagkamerater kommer på topplista over de beste medspillerne som Gudjohnsen har hatt i sin over tjue år lange karriere på toppnivå.

- De tre beste jeg har spilt med er Ronaldinho, Messi og den «ekte» Ronaldo. Jeg har aldri blitt startrucked, men første gang jeg spilte med Ronaldo i PSV, var en «wow-opplevelse», forteller Gudjohnsen til Dagbladet.

- Det samme var det med Ronaldinho i Barcelona. Men de var mine lagkamerater, og jeg var bare glad for at de var på mitt lag. Det føltes naturlig.

Lei av mystikken rundt Messi Molde-spissen snakker fortsatt titt og ofte med Messi. Den argentiske magikeren har blitt kåret til verdens beste fotballspiller fem ganger og er et fenomen.

Den danske fotballegenden Preben Elkjær forstår seg imidlertid ikke på Messi og lurer på hvem han egentlig er og hvordan han er som person.

Gudjohnsen sitter med svaret. Han er lei av den overdrevne mystikken rundt Messis personlighet. Til Dagbladet avslører 37-åringen hvordan argentineren er på privaten.

- Det er ikke noe poeng i å spekulere om Messi er sånn og sånn. Det blir sagt mye rart, men Messi er veldig grei å ha med å gjøre. Han er stille og fredelig og bare elsker fotball. Han er en god venn, som jeg møter titt og ofte. Han er en veldig hyggelig kar, som respekterer sine lagkamerater sterkt og får gjensidig respekt tilbake, forteller islendingen.

- Messi hadde et enormt press på seg og ble spådd en lysende fremtid. Det var rått å se utviklingen hans og at han klarte å leve opp til det. De fleste sliter med å leve opp til spådommene, men Messi klarte det. Det er fantastisk imponerende.

- Det største smilet som finnes Gudjohnsen savner å spille sammen med en annen søramerikansk fotballkunstner, nemlig Ronaldinho.

- Ronaldinho var magikeren. Ballen var en naturlig del av ham. I tillegg hadde han det største smilet som finnes. Det var mye spøk og latter. Ronaldinho er en herlig fyr, forteller Molde-spissenn.

- Hvordan er Ronaldo da?

- Ronaldo kjente jeg ikke like godt, men han gjorde alt i maks fart. Det var enormt. Han gjorde det ingen forventet, sier Gudjohnsen og snakker altså om den brasilianske Ronaldo som han spilte sammen med i PSV.

Mens Gudjohnsen snakker om alle stjernene han har spilt sammen med, kommer dagens Molde-spillere garantert til å nevne islendingen den dagen de skal mimre over sine beste lagkamerater.

«Smisker» med Solskjær I Molde finnes også en annen tidligere Champions League-vinner, Ole Gunnar Solskjær, som Gudjohnsen spilte mot i Premier League i sin tid som Chelsea-spiller.

- Jeg har nok spilt mot Ole Gunnar, men jeg kan ikke huske noen dueller. Vi spilte jo i hver vår ende, så det er nok årsaken. Men det var alltid gøy å møte Manchester United. De var det største laget, og vi gjorde mange gode kamper mot dem.

- Hvem er best av deg og Solskjær?

SMIL: Eidur Gudjohnsen hyller Ronaldinho og savner bralianerens store smil. Foto: REUTERS/Enrique Alonso
SMIL: Eidur Gudjohnsen hyller Ronaldinho og savner bralianerens store smil. Foto: REUTERS/Enrique Alonso Vis mer

- Vi er to helt ulike spillere. Han var en bedre målscorer, mens jeg er en type som binder sammen midtbanen og angrepet og er mer involvert i spillet. Men siden Ole Gunnar er treneren min nå, kan jeg si han, sier han og ler.

Gudjohnsen kan selv tenke seg å bli trener en dag.

- Det kan hende at jeg blir trener etter karrieren. Jeg har ikke bestemt meg ennå, men et eller annet innenfor fotballen blir det nok. Jeg må finne det som kan gi meg mest glede, men det vil nok aldri bli som å spille fotball selv, innrømmer Molde-spissen.

Gudjohnsen og Molde møter Sarpsborg 08 borte i dag. Oppgjøret starter kl. 15.30. Messi og Barcelona slo Sporting Gijon 6-0 i går kveld.

IMPONERT: Eidur Gudjohnsen ble ekstremt imponert over Ronaldinho da de spilte sammen i Barcelona. Foto: REUTERS/Albert Gea
IMPONERT: Eidur Gudjohnsen ble ekstremt imponert over Ronaldinho da de spilte sammen i Barcelona. Foto: REUTERS/Albert Gea Vis mer
Hele Norges coronakart