IKKE FÅTT TILLIT: Henrikh Mkhitaryan venter fremdeles på sin første start i en tellende kamp for Manchester United. Foto: Scanpix
IKKE FÅTT TILLIT: Henrikh Mkhitaryan venter fremdeles på sin første start i en tellende kamp for Manchester United. Foto: ScanpixVis mer

Avslører hvorfor ny stjernespiller ikke har blitt brukt

Mkhitaryan kan få sjansen mot Southampton.

(Dagbladet): Manchester Uniteds kjøp av midtbanespiller Henrikh Mkhitaryan (27) er i utgangspunktet et av de mest spennende i Premier League denne sommeren. Det skyldes blant annet armenerens 11 scoringer og 15 målgivende for Borussia Dortmund forrige sesong.

Den slepne teknikeren fikk likevel ikke starte verken Community Shield-oppgjøret mot Leicester eller serieåpninga mot Bournemouth. I stedet ble henholdsvis Jesse Lingard og Juan Mata foretrukket. Det er overraskende, og noe José Mourinho ble bedt om å forklare på pressekonferansen før kveldens kamp mot Southampton.

- Når noen managere kjøper spillere, føler de at de må forsvare valgene ved å bruke dem hele tiden. Sånn er ikke jeg. Laget, og det jeg syns er best for det, kommer før meg, sier Manchester United-manageren.

Har truffet

Det er heller ikke enkelt å kritisere Mourinhos valg. Mot Leicester scoret Lingard et avgjørende mål, mens Mata gjorde det samme i 3-1-seieren over Joshua King og hans lagkamerater sist helg. I samme periode har også Wayne Rooney og Anthony Martial begge notert seg for enten nettkjenninger eller assister.

FORKLARER VALGENE SINE: Mourinho forteller hvorfor han ikke har brukt Mkhitaryan fra start så langt denne sesongen. Foto: Scanpix
FORKLARER VALGENE SINE: Mourinho forteller hvorfor han ikke har brukt Mkhitaryan fra start så langt denne sesongen. Foto: Scanpix Vis mer

Mot Southampton i kveld er det derfor ingen automatikk i at Mkhitaryan får tillit fra start. Utover i sesongen forventer derimot Mourinho essensielle bidrag fra mannen som ble kåret til årets spiller i tysk Bundesliga i mai.

- Han er en glimrende spiller som vil gi oss mye, mener portugiseren.

Pogba-debut

I kveld råder Mourinho også over kvalitetene til en annen midtbanestjerne. Milliardkjøpet Paul Pogba har trent med laget i halvannen uke og er klar til å re-debutere i den røde drakta, etter å ha fått sin første kamp for Manchester United i ligacupen mot Leeds for snaut fem år siden.

- Vi spilte med noen karer mot Leicester som da hadde hatt færre treninger enn Paul. De hadde én uke. Paul har trent i 10-11 dager. Det er enkelt for ham å tilpasse seg, for han kjenner klubben og alle her, sier Mourinho.

- Så, ja. Han er klar til å spille. Ikke i 90 minutter. Jeg tror heller ikke det blir en superprestasjon av ham, men det vil utvilsomt fremskynde prosessen med å få han inn i laget.

- Ingen dramatiske endringer

Et interessant aspekt ved Pogbas overgang, er hvordan Mourinho vil bruke ham. I Juventus utviklet 23-åringen seg til å bli en av verdens beste midtbanespillere i en indreløperposisjon.

I Mourinhos 4-2-3-1-system eksisterer ikke den rollen.

- Vi vil ikke endre systemet på en dramatisk måte for å gjøre plass til en spiller, men det er detaljer vi må endre, erkjenner Mourinho.