Jakob Ingebrigtsen doping

Avslører Jakobs rivaler

Nå vil skogigantene Adidas, ASICS og Nike betale titalls millioner for å bli kvitt svindlerne. Det øker Jakob Ingebrigtsen vinnersjanser.

SKOGIGANTENE BETALER NY KONTROLL: Friidretten forsøker å stoppe svindelen i gateløpene. Når Adidas, ASICS og Nike går inn med penger for å teste over 300 toppløpere, gir det Jakob Ingebrigtsen helt andre muligheter til å satse på en karriere i gateløp. FOTO: Lise Åserud / NTB scanpix
SKOGIGANTENE BETALER NY KONTROLL: Friidretten forsøker å stoppe svindelen i gateløpene. Når Adidas, ASICS og Nike går inn med penger for å teste over 300 toppløpere, gir det Jakob Ingebrigtsen helt andre muligheter til å satse på en karriere i gateløp. FOTO: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

SØNDAG arrangeres det prestisjetunge London Maraton. De inviterte eliteløperne er gått i isolasjon på et eget hotell. Løpet er for lengst stengt for vanlige mosjonister, og traseen flyttet fra gatene til en rundløype i St. James's-parken.

Ingenting er som før i disse virus-tider, men for gateløperne gjelder forskjellen ikke bare all coronatestingen:

  • Nå skal svindlerne også plukkes vekk fra gatene.

Etter tiår med skandaler i det mest populære mosjonsløpene verden rundt, har utstyrsgigantene Adidas, Asics og Nike fått nok av dårlig PR. Nå skyter de inn millioner i det nye internasjonale testprogrammet for gateløp.

Skoprodusentenes nye satsing øker definitivt Jakob Ingebrigtsen vinnersjanser i mange år framover.

ETTER å ha avsluttet banesesongen med kongepokalen, har Team Ingebrigtsen ennå ikke bestemt hvilke gateløp Jakob skal bli med på denne høsten og vinteren. Nå diskuterer trenerpappa Gjert og gutta programmet etter Jakobs korte, men strålende Diamond League-sesong 2020.

Sommerens resultater viste igjen hvor sterk han kommer til å bli på lengre distanser. Spesielt 3000-meterløpet i Roma var oppsiktsvekkende godt. Med 7,27.05 og historiens 16. beste tid, plasserte 20-åringen seg i gruppe med friidrettens største langdistansenavn. Bare åtte løpere har vært raskere enn ham på denne distansen, og noen av dem er for lengst avslørt som svindlere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer