Emil Iversen:

Avslører Klæbos spill

Johannes Høsflot Klæbo hevdet hardnakket at han ikke var en favoritt før torsdagens sprint. Etter at sprintkongen gikk til topps hevder lagkamerat Emil Iversen at det hele var et spill.

SPØKEFUGL: Emil Iversen hevder Johannes Høsflot Klæbo spøkte med pressen før sprinten torsdag. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SPØKEFUGL: Emil Iversen hevder Johannes Høsflot Klæbo spøkte med pressen før sprinten torsdag. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

OBERSTDORF (Dagbladet): Johannes Høsflot Klæbo gjorde alt han kunne for å dysse ned forventningene til seg selv før VM-starten.

På tirsdagens pressekonferanse mente han selv at det ikke var noe grunn til å peke på ham som den største favoritten før sprinten.

- Jeg mener hvert fall det er flere oppe der. Jeg ser ikke meg på meg selv som noen mer favoritt enn andre. Det er fem her som kan kjempe om gullmedalje, så det kan bli brutalt, sa Klæbo til Dagbladet og henviste til resten av det norske sprintlaget.

Men da det var dags for sprint viste Klæbo fra start at han var den store favoritten. I prologen var han helt overlegen og i heatene fram til finalen hadde han full kontroll. Der rykket han fra resten av feltet i den siste bakken og sikret gullet foran Erik Valnes og Håvard Solås Taugbøl.

- En spøk

I pressesonen like etter at gullet var sikret, forteller Emil Iversen det han mener er sannheten om kameratens uttalelser.

- Han sier det i avisa, men til meg på rommet sa han at han så på denne konkurransen her som en formalitet før medaljeseremonien. Det var faktisk det han sa, og så sa han at han skulle dra en spøk og si at han ikke var en favoritt. Det var nok bare en spøk det han sa til media, men det han sa til meg tror jeg han mente, forteller en åpenhjertig Iversen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer