Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Avslører Klopps grep som gjør at Liverpool overkjører motstanderne

- Det er kjedelig, men gir resultater.

 LIVERPOOL-MANAGER:  Jürgen Klopp. Foto: NTB Scanpix
LIVERPOOL-MANAGER: Jürgen Klopp. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Et effektivt Liverpool smadret Southampton i går kveld, og nå begynner laget fra Merseyside å få tro på suksess i år. Seieren kom kort tid etter at Manchester City ble overkjørt av rødtrøyene.

Til og med manager Jürgen Klopp, som tidligere har parert alle spørsmål om hvor langt klubben kan nå, snakket i store ord etter semifinaleplassen i ligacupen ble sikret:

- Vi må være heldige med skader, men spillerstallen er sterk nok til at vi er utfordrere, fortalte Klopp uten om å ga i detalj.

- Kjedelig Før gårsdagens storseier avslørte Alberto Moreno deler av suksessoppskriften. I et intervju med lokalavisa The Echo, forteller den spanske backen om den nye treningsregimet på Melwood:

- For å være helt ærlig så er det litt kjedelig. Men det er det som gir resultater, sier Moreno til lokalavisa.

Terper
Det er liten tvil om at Brendan Rodgers og Klopp har en svært ulik filosofi. Der Liverpools spill under nordiren handlet om ballbesittelse, ballbesittelse og ballbesittelse, er hverdagen snudd på hodet for spillerne nå.

Klopps Liverpool handler om å plutselig sette inn et høyt press for å stjele ballen i gunstige situasjoner og sende alle mann i angrep.

- Med Klopp handler alt om taktikk. Vi jobber med at laget skal stå riktig i forskjellige situasjoner. Det er ikke sånn at vi spiller fotball på treningene. Det er bare taktisk trening. Klopp kom hit med en klar idé. Jeg elsker stilen hans, sier Moreno til The Echo.

Gir resultater Og med den nye treningshverdagen og et spill som så lagt har gitt resultater på banen - er ikke Moreno i tvil. Liverpool er en kandidat til å kjempe om den aller gjeveste plassen i Premier League.

- Fortsetter vi som nå kommer vi til å kjempe om ligagullet, sier han til den spanske radiokanalen Cadena Cope.

En annen som har merket seg Klopp-effekten i Liverpool er Jamie Redknapp. Sky Sports-eksperten, som spilte for Liverpool under sin aktive karriere sier:

 FORNØYD:  Liverpool-back Alberto Moreno (nummer tre fra venstre) trives under Klopp.Foto:  NTB Scanpix
FORNØYD: Liverpool-back Alberto Moreno (nummer tre fra venstre) trives under Klopp.Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Det ser jo ut som Klopp har en tryllestav og har helt tryllestøv over spillerne. De er ikke til å kjenne igjen. Akkurat nå er det ingen begrensinger for hva Liverpool kan klare. Jeg er sjokkert over hva de har greid å slangt - det er fantastisk å se dem spille, sier Redknapp til Sky Sports.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media