<strong>LINSE-DRAMA:</strong> Norges Veronica Kristiansen måtte sitte på benken fordi hun hadde glemt å ta med ekstra linser. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
LINSE-DRAMA: Norges Veronica Kristiansen måtte sitte på benken fordi hun hadde glemt å ta med ekstra linser. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

Veronica Kristiansen:

Avslører linse-drama: - Det kommer aldri til å skje igjen

Satt på benken fordi hun hadde glemt å ta med ekstra kontaktlinser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

TELENOR ARENA (Dagbladet): - Dette var en dårlig kamp, sier Veronica Kristiansen til Dagbladet.

Norge hadde ingen problemer med å slå Ungarn i den første kampen i Møbelringen Cup, men seier var ikke bra nok for Györ-stjerna. Hun var misfornøyd med innsatsen.

Kristiansen scoret to mål, men satt mye på benken utover i kampen. De fleste trodde det var på grunn av en tøff smell i ansiktet etter 10 minutter – men Kristiansen avslører selv at det var en litt klønete grunn til at hun plutselig ble benkevarmer.

- Jeg mistet linsa på det ene øyet og da så jeg ingenting. Jeg hadde ikke tatt med reservelinser. Derfor måtte noen dra tilbake på hotellet midt under kampen. Jeg har alltid med ekstra linser, men akkurat i dag glemte jeg tydeligvis det, sier venstrebacken.

- Nesten blind

Hun forteller at det var umulig å spille mer før den utsendte personen var tilbake i Telenor Arena med nye kontaktlinser.

- Jeg er jo nesten blind, sier Kristiansen, som poengterer at hun bruker minus 3,75 og minus 3,5 i styrke.

Györ-spilleren kan forsikre håndballfansen om at hun skal forberede seg bedre til de neste kampene.

- Dette kommer aldri til å skje igjen. Det kan jeg garantere. Framover skal jeg ha reserver i min egen bag og i legekofferten, sier Kristiansen

- Det var egentlig en tøff smell. Hun stakk fingeren i øyet mitt. Ungarn er et tøft lag å møte, fortsetter hun.

Rolig sjef

Thorir Hergeirsson rister lett på hodet når Dagbladet spør ham om linse-problemene til Kristiansen etter kampen.

- Hun (Kristiansen) bruker å ha med ekstra linser. Det er spillernes ansvar å ha med eget utstyr. Det er akkurat som at spillerne har ansvar for å stille til kamp med sko på beina, sier Hergeirsson til Dagbladet.

- Bra dette ikke skjer i en avgjørende EM-kamp?

- Jo, det kan du si. Jeg pleier å si at «én gang er ingen gang». Skjer det to ganger, da må vi ta grep. Dette er ingen big deal. Jeg regner med hun husker linser framover. Det er verst for spilleren som faktisk ønsker å være på banen, sier Hergeirsson.

Flere norske spillere fikk røff behandling av ungarerne, men Hergeirsson kunne konstatere at ingen spillere hadde pådratt seg alvorlige skader.

Marit Jacobsen ble sendt i gulvet etter en takling rett før pause–og hun spilte ikke mer av kampen.

- Jeg fikk en smell i hodet og nakken som var vond. Vi tok ingen sjanser videre i kampen og jeg regner med å være tilbake til neste kamp, sier Jacobsen til Dagbladet.

Fakta: Norge–Ungarn 25-19 (12-6)

Norge: Katrine Lunde, Silje Solberg–Emilie Hegh Arntzen 2, Veronica Kristiansen 2, Amanda Kurtovic 2, Stine Bredal Oftedal, Henny Reistad 1, Linn Jørum Sulland 2, Marta Tomac, Malin Aune 4, Marit Røsberg Jacobsen 1, Thea Mørk 2, Sanna Solberg 1, Kari Brattset 4, Vilde Ingstad, Heidi Løke 4.

Toppscorer Ungarn: Anikó Kovacsics og Anna Kovács 5.

Utvisninger: Norge 4 x 2 min., Ungarn 4 x 2

Norge møter Danmark lørdag og Frankrike søndag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer