Avslører Liverpools hemmelige finaleforberedelser

Finaleseieren kan ha blitt påvirket av Benficas reservelag.

SEIRET: Det var Jürgen Klopp og Liverpool som gikk seirende ut av Champions League-finalen. Foto: NTB Scanpix
SEIRET: Det var Jürgen Klopp og Liverpool som gikk seirende ut av Champions League-finalen. Foto: NTB ScanpixVis mer

1. juni kunne Jürgen Klopp og Liverpool-gjengen feire at de tok hjem Champions League-trofeet for andre gang i klubbens historie. Det skjedde etter at de slo Tottenham 2-0, takket være scoringer av Mohamed Salah og Divock Origi.

Kampen var ikke nødvendigvis veldig underholdende for den nøytrale seer, men Liverpool viste at de klarte å holde Tottenhams angrepsspillere ute av store deler av kampen, i tillegg til at de var giftige foran mål da de først fikk sjansen.

Klopps taktiske triumf har helt sikkert mange grunner bak seg. Den ene grunnen kan være Benficas reservelag.

Kopierte Tottenhams stil

Renato Paiva, som trener Benfica B daglig, sier at Liverpool spilte en hemmelig treningskamp mot dem bak lukkede dører i den spanske feriebyen Marbella.

Tanken bak treningskampen mot portugiserne var å trene mot typer som minnet om spillere som Dele Alli, Harry Kane og Christian Eriksen. Benfica B sin jobb var altså å kopiere Spurs så likt som mulig før finalen.

Benfica-talentet Jose Gomes tok rollen til Kane, Bernardo Dias skulle være Alli og Vinicius Ferreira skulle ta Eriksens jobb. Alle de kanskje ukjente navnene er altså en del av Benficas reservelag.

- Vi gjenskapte to av deres offensive og to av deres defensive øyeblikk. I tillegg brukte vi dødballsituasjoner vi trodde Tottenham skulle bruke i finalen, avslører Benficas reservelagstrener Paiva til portugisiske A Bola.

Fikk Klopp-ros

Om Paivas ord stemmer, kan Liverpool gi en liten takk til Benfica for hjelpen de fikk i forberedelsene. For Paiva forteller at det var en detaljert plan bak treningskampen mellom de to lagene.

- Vi kopierte deres midtstoppere og keepers oppbyggingsrutiner. I tillegg kopierte vi deres formasjon 4-2-3-1 sin defensive form, sier Benfica B-treneren.

Tidligere hadde blant annet tidligere Liverpool-spiller Jamie Carragher vært svært lite fornøyd med oppbygningen til kampen, der Liverpool fikk tre uker uten kamptrening. Nå viser det seg at det ble i hvert fall noen form for kamptrening før den store finalen.

Og ifølge Paiva skal Jürgen Klopp ha vært meget fornøyd med innsatsen til Benficas reservelag.

- Klopp roste oss, og sa: «Når dere dro stopperne deres tilbake for å bygge opp spillet, satt vi inn presset vi brukte mot Manchester City, og dere klarte likevel å spille forbi oss tre eller fire ganger!», hevder Benfica-treneren.