Avslører målsetningen som vil gjøre ham til Tippeliga-sensasjon

- Jeg vil dominere.

• Se videointervju med Ghayas Zahid og Kjetil Rekdal øverst i saken.

SARPSBORG STADION (Dagbladet): Mens et strømbrudd mørkla deler av Sarpsborg, gnistret det av VIF-spiller Ghayas Zahid (20) i 1-1-kampen mot byens fotballag.

Kampen var inne i den avsluttende fasen. Vålerenga lå under 1-0 etter et nydelig hodestøt av motstanderlagets Andreas Nordvik. Sarpsborg-publikummet var fremdeles i ekstase. Men gleden ble kortvarig.

To minutter senere fikk gjestene frispark. Christian Grindheim tok oppstilling. Den rutinerte midtbanespilleren så raskt at lagkamerat Zahid sto helt umarkert i returrommet utenfor 16-meteren. Med en hard, flat pasning overleverte VIF-kapteinen ballen til Zahid. To Sarpsborg-forsvarere stormet umiddelbart imot ham.

Mange ville latt seg stresse i samme situasjon, men ikke Zahid. 20-åringen holdt hodet kaldt, tok et touch og skrudde ballen utenfor rekkevidden til den 199 centimeter lange burvokteren Duwayne Kerr med det neste.

- Jeg tenkte at denne gangen vil jeg score. Det var veldig deilig å se den gå inn, sier Zahid til Dagbladet.

Avslører personlig mål Med scoringen er Zahids målkonto allerede åpnet. I fjor fikk ikke Oslo-gutten nettkjenning før på høsten, men endte likevel opp med ni fulltreffere totalt. Et imponerende antall, det - men i år er han sulten på mer. Mye mer.

- Jeg vil score flere mål og ha mer assister. Jeg vil dominere, forteller Zahid.

- Hvor mange mål kan du score fra midtbaneposisjon?

- Tosifret. Jeg vil gjerne opp mot 15 mål.

Etter gjennombruddet i fjor er Zahid for lengst regnet som en av Norges mest spennende spillere. 15 scoringer for en som har i hovedoppgave å fore andre med pasninger vil imidlertid være sensasjonelt. En som tror han kan nå målet, er Vålerenga-trener Kjetil Rekdal.

- Jeg synes det er kult at Ghayas har en sånn målsetning. Jeg tror han kan klare det. Han er veldig ydmyk og jobber utrolig hardt, skryter Rekdal, som tror Zahid kan bli god nok for en bedre liga på sikt.

- Ghayas er utrolig viktig for Vålerenga. Vi vil gjøre alt vi kan for å ta vare på han på best mulig, slik at han en dag blir så god at han kan reise fra oss.

- Rettferdig resultat Under 1-1-oppgjøret mot Sarpsborg røk strømmen i deler av byen. Det rammet blant annet TV 2s direktesending. De som var til stede på stadion fikk på sin side se et jevnspilt oppgjør mellom to godt organiserte lag. Etter kampen var det imidlertid skuffede medlemmer fra begge leirer som møtte pressen.

- Ser man kampen under ett, og prøver å være ærlig med seg selv, er kanskje uavgjort et rettferdig resultat, men jeg er likevel ikke fornøyd med det, sier S08-trener Geir Bakke.

Bakke og Rekdal kan derimot begge være fornøyde med fire poeng etter sesongens to første kamper.