Avslører: Malta-kampen er viktigere enn du tror. Og viktigere enn Semb trodde

Kan avgjøre Norges EM-skjebne. Hvert mål teller.

KAN BLI AVGJØRENDE: Mange snakker om at Italia-kampen betyr alt, men Malta-kampen er viktigere enn du tror.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
KAN BLI AVGJØRENDE: Mange snakker om at Italia-kampen betyr alt, men Malta-kampen er viktigere enn du tror. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Veldig mange har snakket om at alt handler om Italia-kampen neste tirsdag, men Malta-kampen på lørdag er viktigere enn det du tror.

Selv om lørdagens kamp er ubetydelig i kampen om å bli beste gruppetreer, all den tid kampene mot tabelljumboen strykes, kan den være avgjørende om Kroatia avgir poeng. Det kan gi Norge en etterlengtet EM-billett allerede på lørdag.

Akkurat det har nok de fleste fått med seg. Men Dagbladet kan nå avsløre at Malta-kampen også kan bli avgjørende for om Norge blir seedet eller ei i eventuell playoff.

Sjansene for at Norge havner i playoff er svært store. Sjansene for at Norge tar seg videre til EM fra playoff-hinderet, vil øke betraktelig om Norge blir seedet og møter en presumptivt svakere motstander.

Og den sjansen øker om Per-Mathias Høgmos menn slår Malta med flere mål. Jo større seieren blir, jo flere koeffisientpoeng vil Norge få. Det er viktig for at Norge blir seedet og får en antatt svakere motstander.

Norge står i dag med 26 829 poeng i UEFA-rangeringen. Grensen for å bli seedet i en playoff vil være mellom 25 461 og 30 282 poeng, avhengig av hvordan det går i de øvrige kampene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer